Mijn dochter had gisteren wat extra liefde nodig. Dus ik bakte deze heerlijke wafels voor haar! Het recept staat ook op mijn site, maar omdat die nog offline is, plaats ik hem nu ook hier.
INGREDIENTEN:
– 250 gram boter
– 250 gram glutenvrij meel (ik gebruik Doves bloem of Finax rood)
– 1/2 zakje bakpoeder
– 250 gram suiker
– 4 eieren (gesplitst)
BEREIDING
- Klop de 4 eiwitten stij
- Smelt langzaam de boter, voeg de suiker en de eidooiers toe. Mix dit tot een romig geheel.
- Zeel het meel en het bakpoeder en voeg dit langzaam toe aan het boter-suiker-mengsel. Mix het tot een dikke massa is ontstaan.
- Voeg nu voorzichtig de geklopte eiwitten toe. Het beslag is nu klaar voor gebruik.
- Verwarm het wafelijzer voor.
- Schep ca. 1 ijslepel in het wafelijzer. Hoeveelheid is natuurlijk afhankelijk van het wafelijzer, de eerste paar keer is uitproberen.
- Bak de wafel tot er geen stoom meer uitkomt en de wafel goudbruin is (ongeveer 2 minuten… echter ook dit is afhankelijk van je wafelijzer)
TIP: Open het ijzer niet te vroeg om even stiekem te kijken, dan trek je de wafel kapot.
Extra lekker met zomerfruit (uit de vriezer), vlaaivulling of ijs.