Blogweek: Medicijn

gluten pilAls er een medicijn op de markt komt, zou je die gebruiken?

Ik ben zo blij dat ik geen medicijn hoef te gebruiken! Dat mijn ziekte met een 'simpel' dieet onder controle te krijgen is. Zelf zorgen voor mijn gezondheid, geen bijwerkingen, niet de angst om die pil te vergeten.

En toch…

Wanneer zou ik die pil wel slikken?

Aanval op darmen bestrijden

Volledig glutenvrij eten is (haast) niet mogelijk. Glutenvrije producten die niet helemaal glutenvrij zijn, normale artikelen die toch (sporen van) gluten bevatten, het aanraken van een deurknop vlak voordat je iets te eten in je mond stopt.

Is het zo dat elk van deze 'inname van sporen' ook een kleine aanval op mijn darmen betekenen? Is het zo dat ik daardoor nog steeds een kleine kans heb op alle mogelijke gevolgen van coeliakie? Is het zo dat 'de glutenpil' deze aanval kan bestrijden? En zijn de bijwerkingen van 'de glutenpil' minder erg dan de mogelijke gevolgen van coeliakie? Dan zou ik de pil gaan slikken!

Vrijheid

Afgelopen dinsdag schreef ik het ook al: Het meeste mis ik de vrijheid.
Zou het mogelijk zijn om deze pil zo af en toe te slikken? Te slikken als ik uit eten ga, of een (verre) reis ga maken, of uitgenodigd ben voor een feest?
Dan zou ik de pil gaan slikken!

Toekomtoekomstmuziekstmuziek

Maar voorlopig is dat nog toekomstmuziek. Wanneer zal de pil er zijn? In mijn leven? In het leven van mijn dochter? Vast wel!

 

 

 


Wie doen er vandaag mee met de glutenvrijeblogweek?

Deze week is gezamenlijke glutenvrije blogweek. Negentien bloggers, zeven dagen, elke dag een ander onderwerp. Wie schreef er nog meer over het gluten-medicijn?

4 antwoorden naar “Blogweek: Medicijn”

  1. Ik heb gelukkig weinig/geen last van 'spoortjes', de antistoffen (1) in het bloed zijn de graadmeter waaruit blijkt dat ik voorzichtig genoeg bezig ben met dit dieet. Dus of ik zo'n pil nodig heb? Misschien om eens zonder zorgen uit eten te gaan, maar eigenlijk zit 'glutenvrij' zo enorm in mijn systeem dat het niet nodig is. Kan me voorstellen dat het wel fijn is voor kinderen om eens gewoon mee te kunnen doen met de rest van het gezin, vriendjes of klasgenoten.

  2. Pingback: Facebook berichten aug. ’16 | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*