Blogweek: Waarom bloggen?

fokken_en_sukke_bloggenGlutenvrij bloggen… Ik ben er in gerold!

Ooit had ik een foto-webpagina, die is in de loop der jaren uitgebreid tot 2 weblogs. Hoe? Lees dat hieronder.

Blog over mijn leven

In 2005 verhuisden wij naar een jaren-30-huis waar heel veel aan verbouwd moest worden. Wij waren bijna alleen nog maar bezig met verbouwen en zagen vrienden en familie alleen als ze meehielpen. Om ook de niet-helpers een beetje op de hoogte te houden van de verbouwing, plaatste ik foto’s op internet.

Later kwamen er foto’s en verhalen bij van onze reizen en reisjes. En tijdens mijn zwangerschappen werd de site een uitlaatklep voor mijn gevoelens en belevenissen. Daarna bleef ik schrijven over onze kinderen.

Steeds vaker verschenen er ook blogjes over coeliakie en mijn glutenvrije leven.
 

Blog over mijn glutenvrije leven

Maarja, mensen die lezen over coeliakie, zijn meestal helemaal niet geïnteresseerd in mijn kinderen. En andersom: Ik vind het niet fijn als iedereen alles over mijn kinderen kan lezen.
Daarom vroeg ik mijn lief of hij een extra website voor mij wilde aanmaken. Een website die alleen maar over coeliakie en mijn glutenvrije leven gaat. Op 10 mei 2012 was ikbenglutenvrij.nl een feit.

De verhalen die ik schreef, schreef ik in eerste instantie alleen voor mijzelf. Om later terug te kunnen lezen.

Nog steeds schrijf ik voornamelijk voor mijzelf, omdat ik het leuk vind om te schrijven, om de informatie in mijn hoofd goed te ordenen, om deze informatie weer makkelijk te kunnen opzoeken.
Maar sinds ik me ‘opeens’ realiseerde dat mijn blog goed gelezen wordt (zie mijn blog bezoekersaantallen) schrijf ik ook voor anderen. Zoals de pagina ‘eerste hulp bij coeliakie’. En de lijstjes die ik zo af en toe maak: Glutenvrij snoep, zelf  broodmix maken, snackbars met glutenvrije snacks, gluten vervangers, onze favoriete ontbijtjes, onze favoriete maaltijden en natuurlijk glutenvrij en school en glutenvrij en kinderdagverblijf.

Ik vind het leuk om bekendheid te geven aan coeliakie. Ik vind het leuk om mensen te helpen die vragen hebben over coeliakie en het glutenvrije leven. Ik vind het leuk om glutenvrij te bloggen!

 


Wie doen er vandaag mee met de glutenvrijeblogweek?

Deze week is gezamenlijke glutenvrije blogweek. Negentien bloggers, zeven dagen, elke dag een ander onderwerp. Wie schreef er nog meer over dit onderwerp?

 

4 antwoorden naar “Blogweek: Waarom bloggen?”

  1. Hoi Mirjam, erg leuk verhaal. Ik kende je vorige blog al en zal deze ook blijven volgen.

    Het is zeker leuk om meer bekendheid aan coeliakie te geven, dat blijven we doen!

    Groetjes Gerda

  2. Ik kende je vorige blog ook al šŸ™‚ Als ik niet over mijn vader (en Alzheimer) was gaan bloggen was ik misschien ook wel een blog over coeliakie begonnen.

  3. Pingback: #wijbloggenglutenvrij | Ik ben glutenvrij

  4. Pingback: #Wijbloggenglutenvrij | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*