Blogweek: Welk product mis je?

Ik ben niet snel jaloers. Als mijn collega’s een gebakje eten (en er is niet aan mij gedacht), heb ik geen probleem mee. Als een vriendin aan een lekker meergranenbroodje met kaas zit, ach… Als er op een feestje paprica-chips zijn, geen probleem.

Er zijn maar weinig producten die ik echt mis. Kibbeling was daar 1 van. Maar dankzij Smedes Fine Food en de Glutenvrije visboer kan ik regelmatig van een lekker, glutenvrij gebakken visje genieten. Sterker nog: Vanaf deze week kan ik elke week een glutenvrij visje halen!

Het andere ding dat ik mis, is roggebrood.

En helaas, de smaak van roggebrood is (denk ik) niet te evenaren met glutenvrije producten. Dus roggebrood zal ik de rest van mijn leven moeten missen..

Product / onbezorgdheid

Maar is dat het ergste? Nee!
Een product missen, daar is overheen te komen. Of een start van een zoektocht naar een goed glutenvrij alternatief.
Wat ik het meeste mis is de onbezorgdheid: Nooit meer iets in mijn mond steken zonder er bij na te denken, nooit ergens naar toe zonder voorbereiding, nooit meer een hapje van mijn tafelgenoot om te proeven of zijn maaltijd ook zo lekker is. En dat mis ik ook voor mijn dochter, voor nu en in de toekomst…

Nooit proeven

Want de vraag voor vandaag was tweeledig: Wat is het product wat je echt ontzettend mist / (voor moeders): Wat vind je jammer dat je kinderen nooit zullen proeven (uitzonderingen over wat er in de toekomst op de markt komt, daar gelaten natuurlijk).

Aangezien zowel ikzelf als mijn dochter coeliakie hebben, ga ik ook het tweede deel van de vraag beantwoorden: Wat vind je jammer dat je kind nooit zal proeven?

Hier kan ik geen eenduidig antwoord op geven. Het meest vervelende vind ik dat ze de feestartikelen niet zal proeven: Echte oliebollen, paasbrood, matzes, pepernoten, amandelstaaf, …
Ja, er zijn goed glutenvrije alternatieven. Maar juist op zo’n feestdag zou je wel eens ‘normaal’ willen zijn.
En op reis: De lekkernijen van zo’n (ver) land proeven…

Ach, hopelijk ziet ze het als een leuke uitdaging om (eenmaal thuisgekomen) het glutenvrij na te maken!

Wie doen er vandaag mee met de glutenvrijeblogweek?

Deze week is gezamenlijke glutenvrije blogweek. Negentien bloggers, zeven dagen, elke dag een ander onderwerp. Wie schreef er nog meer over het product dat zij mist?

9 antwoorden naar “Blogweek: Welk product mis je?”

  1. Dus jij mist het roggebrood ook al, dat is zeker niet na te maken. Eigenlijk ben ik er al zo aangewend, maar als je er bewust over na moet denken, kom je dingen tegen waar ik niet meer bij stil stond. Dat is het mooie van een gezamelijke blog 😉

    Groetjes Gerda

  2. Die onbezorgdheid vind ik ook erg. Als ik in de zomer langs de terassen fiets realiseer ik me hoe lekker het is om daar te zitten en als het gezellig is nog wat langer te zitten en een spontaan hapje eten te bestellen. Dat deed ik zo graag als studente. Afgelopen zomer was zo'n zomeravond, met het gezin, we wilde blijven en wat eten. Helaas..er was niks, ze durfde het niet aan…

  3. Pingback: #wijbloggenglutenvrij | Ik ben glutenvrij

  4. Pingback: Kookboek: Bakken zonder gluten | Ik ben glutenvrij

  5. Pingback: Welk product mis je? | Ik ben glutenvrij

  6. Pingback: #Wijbloggenglutenvrij - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*