Boris & Sanne

william bouguereauVandaag is het 8 jaar geleden dat onze eerste kinderen geboren werden, en overleden.
Daarom vandaag mijn blog van vorig jaar in de herhaling:

Op deze website schrijf ik over mijn kinderen: peuterdochter Mirthe heeft coeliakie, dus zij komt het vaakste langs.
Dochter Eva heeft geen coeliakie, maar ook zij komt geregeld voor in mijn verhalen.
Maar bewust schrijf ik in mijn introductie 'Ik woon samen met mijn man Erik en onze dochters Eva en Mirthe' . En niet 'Ik heb een man en 2 dochters'. Want we hebben nog 2 kinderen.

Vandaag is het zeven acht jaar geleden dat ze werden geboren, en beiden maar een uurtje leefden. Volledig gezond, zulke mooie en volmaakte kindjes, maar na een zwangerschap van 21 weken veel te klein om buiten mijn buik verder te leven… (klik hier als je meer wilt lezen over de zwangerschap, de geboorte en daarna)

Zij zijn gestorven omdat ik onontdekte coeliakie had. Omdat mijn lichaam een (tweeling)zwangerschap niet aan kon.
Aan de andere kant, heeft deze zwangerschap en de heftige emoties erna, coeliakie getriggerd: Ik kreeg de klassieke coeliakie symptomen. Vier maanden later werd de diagnose coeliakie gesteld.

Hierdoor zijn voor mij coeliakie en mijn eerste kindjes onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Hierdoor strijd ik voor de bekendmaking van coeliakie. Want helaas ken ik meer verhalen van ernstige zwangerschapsproblemen in combinatie met (onondekte) coeliakie. En ook na de diagnose had ik nog nog diverse zwangerschapsproblemen.

Dit is 1 van de redenen dat tijdige diagnose van coeliakie zo belangrijk is!
Dit is 1 van de redenen dat ik me inzet voor de bekendwording van coeliakie.

6 antwoorden naar “Boris & Sanne”

  1. Lieve Mirjam, heel veel sterkte vandaag. Ik kan er over mee praten, we hebben zelf 3 kinderen verloren, maar dat wist jij al. Vergeten doe je ze nooit en dat hoeft ook niet omdat het jullie kinderen waren.

    Liefs Gerda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*