Dagje weg

Wat neem je mee als je een dagje weg gaat?
Een lange dag werken/school, een dagje uit, of een dag op bezoek waarvan je weet dat zij niet voor jou (kunnen) zorgen.
Wat neem je mee als je geen beschikking hebt over koelkast en magnetron?

Natuurlijk staan er al veel ideeen op mijn site. Vooral bij lunchtrommel.
Maar op het coeliakieforum vind ik nog veel leuke en nuttige ideeen:

Zelf bakken: Braziliaanse Kaasbroodjes, krentebollen of andere gevulde broodjes
Boterham vers of (nog bevroren) uit de diepvries.
Kant-en-klaar broodjes: uitproberen welke goed blijven. Mensen zijn erg tevreden over Kaiserbroodjes, Pain campagnard of Bon martin van Schar.
Afbak broodjes: thuis afgebakken en verpakken in aluminiumfolie.
Crackers of crackertjes.

Met apart beleg, bijvoorbeeld klein verpakking leverpastei of smeerkaas, kleine potten zoet beleg of (nog kleiner) hotelbeleg.
– Helaas heb ik boter in hotelverpakking nog niet kunnen vinden. Behalve per 500 stuks. Als ik in een hotel logeer, vraag ik een paar mee. –

Pannenkoeken

Fruit, heel of in stukjes in een bakje.

Tomaatjes, plakjes komkommer, worteltjes, blokjes kaas, kleine worstjes (bv bifi), noten, gedroogde vruchten, gekookt of gebakken ei.

Een rijpe avocado, mes en lepel, zakje zout. In tweeen snijden en met lepel eten.

Een dip zoals hummus of salsa

Bakje yogurt of kwark, dat kan wel tegen een aantal uurtjes in een tas omdat het zuur is.

Een salade die niet zo snel verpietert, zoals pastasalade, aardappelsalade of een salade van quinoa, rauwe bietjes (in kleine blokjes).
Je kan de dressing er later over heen doen, blijft het nog langer goed.

Gemenge sla in een bakje, en apart een blikje tonijn in olie. Die open ik dan pas als ik ga eten, zo blijft het wel een dag goed. De olie werkt als dressing. Soms neem ik een klein flesje citroensap mee, en in het bakje op de sla kan je ook olijven in doen, noten, kruiden, snufje zout.

zakje (tortilla) chips, snickers, nuts

En denk ook eens aan mooie artikelen om je lunch/diner wat langer goed te houden: Plastic ijsklontjes voor tussen je voedsel. Een koeltas met koelelementen of bevroren pakjes drinken. Een doosje met apart cooldeksel. Een voedsel termosfles (met een grote opening) of voedselcontainer die je eten ca. 4 uur warm of koud houdt.

Deze vind je misschien ook interessant

4 reacties op “Dagje weg

  1. Ik heb de thermos die rechts op de foto staat, en die bevalt me prima. Ik maak soms ’s avonds twee liter tomatensoep waarvan ik de volgende dag een deel opnieuw opwarm en met halfgekookte (of ongekookte, afhankelijk van hoe lang het kan nagaren tot ik het wil opeten) rijst erbij. Of met gele mungbonen of rode linzen er doorheen. Maakt een lekkere, voedzame en vooral makkeljke maaltijd voor onderweg 🙂

  2. Pingback: Glutenvrij dagje uit | Ik ben glutenvrij

  3. Pingback: Glutenvrij genieten in de vakantie | Gebaksjuwelier

  4. Pingback: Glutenvrij genieten in de vakantie - Gebaksjuwelier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *