De 9 beste glutenvrije blogs van sept. 2020 (plus 6 recepten)

Hier zijn ze weer: De beste glutenvrije blogs van afgelopen maand. Met deze maand o.a. 3 persoonlijke verhalen, glutenvrije kook- en kinderboeken, en een duidelijke uitleg waarom glutenvrije producten zo veel duurder zijn dan glutenvolle producten.

Glutenvrije kaarten van Ik ben glutenvrij.nl

Kaart met restaurants en winkels die 100% glutenvrij zijn

Lijstjes zijn fijn. Kaarten zijn nog fijner!
Want ken jij de namen van de dorpjes bij jouw vakantie-adres? En waar ligt eigenlijk dat glutenvrije restaurant waar je zo graag heen wilt?

Op mijn website staan een aantal van dat soort glutenvrije kaarten, met ijsjes, kibbeling, kindvriendelijke restaurants en meer. Maar in deze lijst, verzamel ik ook de kaarten van andere glutenvrije websites.

Persoonlijke verhalen

 • Mijn verlof is voorbij! Hoe gaat het nu met Vera? van Oh my pie
  Al eerder schreef ik over de spannende zwangerschap van Marike en over kleine Vera die meteen naar haar geboorte geopereerd moest worden. Zo fijn dat nu alles goed gaat!
 • Ik gaf mijn dochter wekenlang gluten op Miss Glutenvrij
  Oh wat herkenbaar! Lotte kreeg weken lang een paar chipjes per dag, die toch niet glutenvrij waren. Ze kreeg last van allerlei klachtjes…
  Ook mijn dochter Mirthe kreeg een week lang multigraan rijstwafels met rogge…
 • Aan tafel met Mirjam Holleman van Bookstamel
  Gastblog van mij op Bookstamel, een lifestyleblog over boeken, nederlandstalige auteurs, eten en drinken, gezondheid en zoveel meer…
  In deze gastblog vertelde ik wat ik die dag had gegeten en over ons eetpatroon.
  Deze, en alle andere gastblogs die ik schreef, vind je onder Ik ben glutenvrij in de media.

Glutenvrije kinder- en kookboeken

10x glutenvrije kookboeken en bakboeken van Miss Glutenvrij

Oh, wat was ik bij mijn diagnose in 2007 blij met de klapper met recepten, die ik kreeg van de NCV! Er waren destijds nog geen glutenvrije kookboeken. Pas in 2011 kreeg ik mijn eerste glutenvrije kookboek. En sindsdien springen ze als paddestoelen uit de grond. Elk jaar worden er wel een paar uit gebracht.
De kook- en bakboeken uit het lijstje van Miss Glutenvrij, heb ik (bijna) allemaal uit geprobeerd. Sommige heb ik meteen terug gebracht, omdat ik er niets mee kon. Andere staan ook in mijn lijstje met favorieten. En een paar wil ik nog steeds erg graag uitproberen.

Kinderboeken over coeliakie van Ik ben glutenvrij.nl

Weet je dat er ook steeds meer kinderboeken over coeliakie bestaan? In deze blog vind je de beschrijving van deze boeken, gesorteerd op leeftijd.

De prijs van glutenvrije producten van Gebaksjuwelier

Paula schrijft:

Als producent van glutenvrij brood en banket kan ik niet anders dan beamen dat glutenvrij brood en banket prijziger is dan producten gemaakt met tarwe. Waar dat aan ligt? Ik zal dit kort op basis van mijn ervaringen aangeven.

En er volgt een lange, maar zeer duidelijke uitleg waarom glutenvrije producten zo veel duurder zijn dan glutenvolle.

Glutenvrij in…

Deze 2 blogs komen natuurlijk in mijn lijst Glutenvrije tips voor Europese steden.
Een lijst met blogs over 33 Nederlandse steden en nog heel veel in de rest van Europa.

Glutenvrije recepten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *