#decemberglutenvrij: kerstdiner op school

Ken je die adventkalenders waar je vanaf 1 december tot en met kerstavond elke dag een luikje open maakt met een plaatje of chocolaatje erachter? Het is een soort aftelkalender tot kerst. Wij maken een glutenvrije adventkalender: Niet tot kerst, maar zelfs tot het nieuwe jaar! Elke dag in december verschijnt er één blog van één van ons glutenvrije bloggers. Als een soort estafette geven we het stokje elke dag aan elkaar door.

Ik neem het het stokje over van Bakers and Fakers. Onderaan deze blog kan je vinden aan wie ik het stokje door geef.

Vandaag schrijf ik over het kerstdiner op school. Maar eerst stel ik mezelf even kort voor:

– Wil je meer lezen over December glutenvrij? Klik dan hier. –
 

Wie ben ik?

Ik ben glutenvrij, want ik heb coeliakie.
Of eigenlijk: Wij zijn glutenvrij, want wij hebben coeliakie. Wij zijn Mirjam (39) en dochter Mirthe (5).
Ikbenglutenvrij.nl bestaat 6 jaar. Om de dag plaats ik een artikel over coeliakie en ons glutenvrije leven. Op de eerste dag van het nieuwe jaar verschijnt al weer het 1.200e artikel! Op de startpagina staat een mooie samenvatting van mijn artikelen.
Tenslotte ben ik de initiatiefnemer van #wij bloggen glutenvrij en #december glutenvrij.
Lees meer op de pagina over mij.

Kerstdiner op school

Bij ons op school is met kerst een kerstbuffet. De kinderen komen mooi aangekleed naar school en genieten van een warm en koud buffet met hapjes die door de kinderen en ouders thuis zijn gemaakt. Dit is natuurlijk niet glutenvrij. En als er wel iets glutenvrij zou zijn, is het al snel besmet door het brood dat rondslingert. Er zijn heel veel manieren om jouw kind te laten mee genieten van het kerstdiner. Vorig jaar schreef ik er een blog over, met veel tips en voorbeelden: Kerstbuffet op school.

Ik koos (en kies ook dit jaar) om voor Mirthe een mini-buffetje te maken.
Maar weet je wat ik nog het moeilijkste vond? Om het er leuk uit te laten zien. Een verzameling van leuk aangeklede hapjes wordt bij mij al snel een rommeltje.

kerstbuffet_2015

Voorbeelden glutenvrije mini-buffetjes

glutenvrij-kerstbuffet-op-school

Maar wat een leuke bordjes zag ik langs komen op Facebook! Etageres, fondueborden en mooi opgemaakte dienbladen. Gelukkig mocht ik de foto’s gebruiken op deze website: 

En ik maakte er een Pinterest-pagina van.

Goodies

Dit jaar heb ik natuurlijk al een beetje rond gekeken naar leuke aankleding.
Wat dachten jullie van deze leuke prikkers? (eerste 2 van de Hema, 3e van Dille & Kamille)

Of deze borden (eerste van Action, 2e en 3e van Xenos)

Of van deze leuke etageres (de 1e is van Xenos, de 2e van Hema en de 3e van Zak!Designs):

Maar ik ga voor een simpelere oplossing: Het muffinblik (liefs met deksel, voor vervoer en tegen glutenkruimels).

De inschrijflijst

Dit jaar komt er voor de andere kinderen een inschrijflijst op school. Dit omdat er vorig jaar voornamelijk toetjes waren. 
Samen met Mirthe kies ik 12 gerechtjes van deze lijst. Al nu liggen er voorbereidingen in de vriezer: poffertjes, soesjes, kaasbroodjes.
Deze stop ik in de muffinvorm en versier met prikkers van de Hema. Simpel, makkelijk mee te nemen en minder rommelig dan die van vorig jaar!

En natuurlijk laat ik jullie tegen die tijd zien hoe het mini-buffetje geworden is!


Wie blogt er morgen voor #decemberglutenvrij?

Morgen neemt Gerda van Glutenvrij hoort erbij het estafettestokje over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *