Glutenfout op personeelsuitje

Weten jullie nog dat ik in 2013 ziek werd op een personeelsuitje?
Ondanks dat ik goede voorbereidingen had getroffen, werd ik dit jaar weer ziek…

Morgen heb ik een personeelsuitje. We gaan ’s avonds eten bij een “all you can eat” waar ze geen rekening met kruisbesmetting houden.

Ik wil zelf iets mee nemen wat extra lekker is, zodat ik niet met een jaloerse blik naar het eten van de anderen hoef te kijken. Natuurlijk kan ik zo naar de appie om te kijken welke kant-en-klaar-maaltijden mij lekker lijken. Maar heeft iemand een top idee? Ik heb een koeltasje en daar opwarmen in de magnetron kan ook.

Naar aanleiding van deze vraag op Facebook kwamen heel veel lekkere opties binnen: pastasalade, wrap, rijstvel vullen, soep, poke bowl, sushi, salade met vissoorten, …
Uiteindelijk koos ik voor quinoasalade van de AH, een zelfgemaakte bietjes-haring-salade en een bakje fruit. Mijn eten heeft de hele dag in de koelkast van de bus gestaan.

Om 6 uur kwamen we aan bij FoodExplore in Utrecht/Maarsen. Heel veel ‘kraampjes’ waar je verschillende dingen kon eten. Even vond ik het een beetje jammer dat ik niet mee mocht doen. Want het zag er lekker uit! En volgens mij had ik bij sommige kraampjes best kunnen eten. Die met zeevruchten bijvoorbeeld. Maar ik was blij dat ik mijn eigen spullen mee had genomen en geen risico liep om ziek te worden.

Ik nam een sapje en genoot van de gesprekken met mijn collega’s. Later nam ik nog een Rivella (niet green tea, want die bevat gluten) en een kop thee.

Vlak voordat we weer naar de bus moesten, voelde ik me niet lekker. Pijnlijke buik, hartkloppingen. En eenmaal buiten kwam alles er uit. Ik heb 1 keer over gegeven en voelde me daarna weer beter.

Ik ben met de auto naar huis gebracht. Was daarna nog een beetje gammel en een zweem van misselijkheid. Maar gelukkig was het niet zo erg als bij dat personeelsuitje op Texel, waar ik wel 20 keer de wc van alle kanten heb gezien en daarna nog een paar dagen ziek in bed lag.

Mijn collega had gezien dat de sapjes in dezelfde machine werden gemaakt als de smoothies (met granen). Heb ik last gehad van mijn mango-sapje, heb ik toch de verkeerde Rivella gepakt, had ik toch last van de quinoa-salade die weliswaar niet meer als glutenvrij wordt aangegeven maar waar ik nooit last van heb? Of had ik toch ergens anders last van?
Volgende personeelsuitje nog beter oppassen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *