Glutenvrij en vegetarisch

Deze week is de week zonder vlees. Daarom is het onderwerp van deze #wijbloggenglutenvrij VEGETARISCH.

Glutenvrij en vegetarisch, geen probleem toch?

Mijn broer is 14 maanden jonger dan ik ben. Toen hij 6 was, besloot hij dat hij geen vlees meer wilde eten. Mijn moeder heeft nog een tijdje vegetarisch en met vlees gemaakt, maar stapte al snel over naar volledig vegetarisch. Ik ben dus grotendeels vegetarisch opgevoed.

Toen ik op mijzelf ging wonen, bleef ik (grotendeels) vegetarisch koken. Totdat ik Erik ontmoette… Nu is ons eetpatroon grotendeels met vlees, en een paar dagen per week zonder. Mijn glutenvrije dieet heeft daar geen veranderingen in gebracht. Wij aten al puur, zonder pakjes en zakjes. En zonder stukken vlees als schnitzels en hamburgers.

Je zou dus denken dat deze blog helemaal geen probleem voor mij zou zijn. Maar ik sloeg dicht…

Zijn favoriete gerecht?

Spontaan wist ik niet meer wat wij normaal eten, als we een dagje geen vlees nemen. Ja, spinazie-quiche en sperziebonen met rijst en satesaus, maar die staan al op mijn website. En zelfs mijn broer kwam niet verder dan pannenkoeken. Daar ging mijn idee om verder te gaan met de favoriete maaltijd van mijn vrienden en familie

Als wij met de familie eten, eten we dus zonder vlees, vis, gluten en nog een paar dingen die de verschillende familieleden niet mogen of lusten. En het is nooit een probleem! Plaatpizza (glutenvrij), kaasfondue (glutenvrij), salades, moussaka (met vegetarisch gehakt) en hele kerstdiners. Geen probleem! Maar een blog schrijven hierover?

Voorbeelden

Als ik door mijn foto’s blader, zie ik toch grotendeels vegetarische gerechten. Recepten van iemand anders, of niet lekker genoeg om hier om te site te zetten. Maar om jullie inspiratie te geven, plaats ik wel de foto’s.

Broodje brie, walnoten en honing bij Kip & Ei Dubbelop in Almere
Glutenvrije pasta spinazie, pijnboompitjes en veel kaast bij Vapiano in Amsterdam
Glutenvrije couscoussalade met fetta, gedroogde tomaatjes, lente uitjes en pijnboompitten
Verjaardag! Drie taarten (monchou-, brownie- en appeltaart) en vervolgens borrel-diner met o.a. glutenvrij Turks brood, humus, kaasjes, vijgenbrood, rauwkost, nootjes, chips en spinazie-fetta-quiche.
Zaterdag hebben wij meestal spelletjesavond. Dit betekend ook weer een mix van borrel en avondeten. Met dit keer o.a. glutenvrije poffertjes, rice toast van Van der Meulen, glutenvrije zoute stokjes van de Lidl en (pittige) humus van de Lidl.
bietjessalade op Marokaanse wijze
Risotto met spinazie, geitenkaas en parmasaanse kaas.
Salade met geroosterde pompoen en kikkererwten

Wijbloggenglutenvrij: Wie doen er mee?

Wijbloggenglutenvrij is een samenwerking tussen glutenvrije bloggers. Elke maand schrijven wij op de 15e van de maand allemaal een onderwerp over hetzelfde onderwerp. Deze maand doen mee:

  1. Surinaamse bruine bonen met tofu en rijst van Glutenvrije mama
  2. Glutenvrije en vegetarische pappardelle pasta van Bakers and fakers
  3. Natasja’s rijstnoedels met tempeh EN Lieke’s doperwtensoepje van Glutenvrij in Utrecht
  4. Broodje Pulled No Chicken van Met zonder gluten
  5. Waarom geen vlees? En vier keer inspiratie van Koos glutenloos
  6. Nachoschotel van gluten-lactosevrije kookkunst
  7. Opties om goed vegetarisch glutenvrij te eten van Home of comfort
  8. En ik van ikbenglutenvrij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *