Glutenvrij in Noordwijk en Katwijk

glutenvrij-dagje-strand

Mijn vriendin E. was jarig. Om dat te vieren gingen we lekker naar het strand. Uitwaaien, taartje eten, lunchen. We hadden een heerlijke dag!

In deze blog schrijf ik over onze glutenvrije voorbereidingen en over wat we uiteindelijk gegeten hebben.

Voorbereidingen

Mijn vriendin had al wat voorwerk gedaan: “Ik heb twee tentjes in Katwijk gevonden: Het strand, aanbevolen door Leefglutenvrij en Strandpaviljoen De Zeebries. Daarnaast zit er een glutenvrije winkel in Noordwijk: Glutenvrij bij Claudia. Kijk even of je ze betrouwbaar vindt. Ik vind zelf Katwijk het leukste en dan lijkt mij het StrandPavijoen het leukste.” 

Wij spraken af dat we taartjes zouden eten bij Claudia en daarna naar het strand zouden gaan voor een wandeling en een lunch.
Claudia had echter geen plaats voor 3 volwassenen en 3 kinderen. Maar ze hielp ons wel aan een paar adresjes: “Het is misschien een optie om bij Presso in de hoofdstraat van Noordwijk aan te schuiven. Daar serveren ze glutenvrije appeltaart en voor de kinderen lekkere warme chocolademelk. Lunchen op het strand van Noordwijk kan bij Take2. In Katwijk zou je kunnen aanschuiven bij Hejij voor koffie gebak en/of lunch.”

Heerlijke taartjes, lekker broodje en een glutenvrije winkel!

he jij!

We begonnen onze dag bij He Jij! in Katwijk.
He jij! is een restaurant/winkel waar je leuke (vaak glutenvrije) producten kan kopen, een maaltijd kan afhalen, maar ook kan gaan zitten voor een maaltijd of een smoothie met een taartje.
Wij konden kiezen uit wel 3 verschillende glutenvrije gebakjes: Chocolade cheesecake, Maple peacon pie en millionaire shortbread. Mirthe en ik hebben gesmuld van de creesecake en de millionaire shortbread. Het was zo machtig dat we het restje cheesecake in een bakje mee kregen.

He jij! ligt vlak bij het strand. Een lekkere lange strandwandeling zat er bij ons niet in, met 3 kinderen. Maar spelen met de golven en schelpen zoeken is ook heerlijk!

Het strand

Na de ‘strandwandeling’ streken wij neer op het terras van standtent/restaurant Het strand. De bediening liet te wensen over. Wel 2 keer moesten we vragen of de chocolademelk glutenvrij was. Nog 2 keer moesten wij vragen totdat hij eindelijk gebracht was. En volgens het meisje kon ik alles van de kaart uitzoeken, zelfs de kroketten. Toen ik navraag liet doen, bleek dat toch niet zo te zijn.

Mirthe kon geen tosti krijgen. De blokjes kaas die ze vervolgens bestelde vond ze helaas niet lekker. Iets te uitgesproken van smaak. (En mosterd er bij voor een kind? Ik ken geen kind dat graag mosterd eet).
Gelukkig had ze nog een taartje in de tas van He jij! 

Maar ik kreeg een heerlijk broodje met Hollandse garnalen. Ondanks dat ik even twijfelde over de cocktailsaus, heb ik genoten van het broodje! En inderdaad, ik werd niet ziek van het broodje.

Glutenvrij bij Claudia

Voordat we naar huis gingen, wilde ik nog bij Claudia langs. Een kans om bij een 100% glutenvrije winkel langs te gaan, laat ik niet lopen!
Glutenvrij bij Claudia is een ruime winkel met een beperkt assortiment gebak en brood. En een paar schappen producten. Claudia verkoopt glutenvrij artikelen die anders dan anders zijn. Producten die je niet zomaar in andere glutenvrije (web)winkels ziet. Toch kende ik ze bijna allemaal ;-).
Daarnaast heeft ze ook pannen, servies, kookboeken en zelfs de aanwezige tafel en stoelen zijn te koop.

Claudia richt zich niet alleen op mensen met coeliakie, maar ook op iedereen die van gevarieerd, gezond en smaakvol eten houdt. En dat kan je in haar winkel goed terug vinden. Vooral de kookboeken die aanwezig waren zijn ook suikervrij, lactosevrij en/of vegan.

Na een leuk gesprek kochten wij snoepjes, ontbijtgranen en 2 gebakjes. En toen gingen wij weer naar huis. Moe, rozig en voldaan naar een heerlijke dag aan de kust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *