glutenvrij madrid

Madrid.
Dat is lang geleden dat ik daar geweest ben! Ik weet er haast niets meer van. Behalve een eng schilderij (Guernica van Picasso), een schilderij met ‘vrouwen met nog dikkere billen dan onze juf’ en dat wij op zoek gingen naar het huis van Sinterklaas. Want mijn broertje en ik geloofden nog heilig dat hij daar ergens in een mooi groot kasteel woonde.

Kortom: het is heeeeeel lang geleden.

Maartje was onlangs in Madrid. Ze schreef op Facebook zo lovend over haar glutenvrije ervaringen dat ik haar vroeg of ik het over mocht nemen op mijn website. Gelukkig mocht dat. Geniet mee van glutenvrij Madrid!

Hallo allemaal!

Ik ben afgelopen week een paar dagen in Madrid geweest, en dit is me zo goed bevallen met eten dat ik dat graag met jullie wil delen.

Om te beginnen heb je Celicioso, een glutenvrije bakkerij. Ze verkopen vooral cupcakes, maar ze hebben ook taart, lasagne en sandwiches. En alles glutenvrij!

glutenvrije-menukaart-celicioco-madrid

glutenvrije-taartjes-celicioso-madrid

Dan heb je een heel leuk Mexicaans restaurantje: Rosa Negra. Daar hebben ze taco’s etc, ook hebben ze glutenvrije tortilla’s. Ik heb daar heerlijke nacho’s gegeten. 

De volgende is Yerbabuena, een leuk vegetarisch restaurantje. Het menu van de dag kon gewoon aangepast worden zodat het glutenvrij was. 

Vervolgens heb je El Arrozal, daar heb ik glutenvrije calamares kunnen eten! De paëlla was ook glutenvrij. 

glutenvrije-paella

Dan was er nog een Belgisch cafétje, met 4 soorten glutenvrij bier (oa witbier) en ook hadden ze glutenvrije toast. Hier kwamen we per toeval terecht doordat we een bordje zagen hangen met Sin Gluten, dit was precies achter de Plaza Mayor.

En Last but not Least: een Italiaans restaurant, Da Nicola. Hier was een hele glutenvrije kaart, met pizza’s, pasta’s, veel desserts, en ook nog glutenvrij bier. 

Da-nicola-glutenvrij-madrid

Daarbij is Madrid ook een hele mooie stad, ik kan jullie zeker aanraden er een keer naartoe te gaan!


Dank je wel Maartje, voor je lekkere reisverslag!

Eén antwoord op “glutenvrij madrid”

  1. Pingback: Glutenvrije tips voor (Europese) steden | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*