Begin dit jaar maakte ik eierkoeken. Ik vond ze heerlijk, de rest van het gezin niet zo. Nu heb ik een nieuw recept geprobeerd. En deze viel bij iedereen in de smaak. Zelfs bij vriendjes en vriendinnetjes.
Ze zijn makkelijk mee te nemen. Ideaal voor mee naar school of een dagje weg. Deze houden we er in!
DIT HEB JE NODIG:
- 150 g (basterd)suiker
- 150 g witte glutenvrij meel (bv glutafin)
- 3 eieren
- 50 g maizena
- zakje vanillesuiker
- 2tl bakpoeder
- zout
ZO MAAK JE HET KLAAR:
Eieren, suiker, zout en vanillesuiker kloppen tot een schuimige massa. (ca. 5 minuten)
Daarna de maïzena, bakpoeder en meel er in porties doorheen scheppen.
Dit alles ca. 2 uur in de koelkast laten opstijven.
Oven voorverwarmen op 160 graden.
Deeg in aluminium appelbol vormpjes of over de bakplaat verdelen (loopt uit).
15 a 20 minuten bakken.
- Als ze te veel zijn uitgelopen, direct in stukken snijden
- in het orriginele recept hoort amonium ipv bakpoeder, vandaar de rotte eiergeur
- Er bestaan bakvormen voor beschuiten. Die kan je er ook voor gebruiken.