Glutenvrije hamburger bij McDonalds?

Stem op glutenvrije broodjes bij de McDonalds:
//www.debekendsteburger.nl/burger/b0215d14074ed940774642695d41dc030c11b219
en
//www.debekendsteburger.nl/burger/9378497ed107cfe5d120838ca4ab1830c756c4b3

Laatst schreef ik al over de wedstrijd van de Hema, voor een nieuw broodje. Ondertussen doen er 32 glutenvrije broodjes mee in de strijd. En je kan nog steeds elke dag stemmen!
 
De McDonals heeft net zo’n wedstrijd.
Hier doen ook een paar glutenvrije broodjes mee. Of eigenlijk moet ik schrijven: Hier deden ook een aantal glutenvrije broodjes mee. Want deze zijn gediskwalificeerd op basis van … Ja, op basis van wat eigenlijk?
 
We hebben jouw burger met de naam Glutenvrijebol Gerda verwijderd van de Bekendste Burger site voor verdere deelname, omdat deze niet voldoet aan de actievoorwaarden. Hierbij verwijzen we je naar de volgende artikelen:

Artikel 2.1.1.B
Namen met kwetsend of ongepast taalgebruik, of met daarin beschermde merk- of productnamen, of internetsites, of die in strijd zijn met de goede smaak of fatsoen worden, zonder opgaaf van redenen, niet in behandeling genomen en uitgesloten van deelname.

Artikel 3.14
Inzendingen mogen niet strijdig zijn met enig recht van derden, de wet, regelgeving, of goede zeden en evenmin aanzetten tot handelingen die in strijd zijn met enig recht van derden, de wet, regelgeving en goede zeden.

We vinden het erg jammer en willen je vragen om een nieuwe Burger te maken die aan de actievoorwaarden voldoet. Dus lees ze goed voordat je ze accepteert en misschien ben jij straks de Bekendste Burger van Nederland!
 
Met vriendelijke groeten,
McDonald’s Nederland”
 
 
Verschillende telefoontjes (en verschillende antwoorden) later werd het duidelijk:

  • Ze halen alle glutenvrije broodjes er af, ik mag wel een andere naam verzinnen maar glutenvrij hoort er bij hen niet bij……
  • Glutenvrij kunnen ze in Nederland logistiek niet garanderen. Dus ze beginnen er niet aan. 
  • Ze willen gewoon geen glutenvrije broodjes in de competitie, want dit kunnen ze niet leveren, zeggen ze.

Tja, maar in andere landen kan het wel! In Zweden, Finland en Spanje kan het wel. Waarom in Nederland dan niet?

Gerda en Yvonne, heel veel succes met deze nieuwe strijd. Het gaat jullie lukken! Net zoals het is gelukt bij de beschuiten via Bolletje en het vlees bij Sandersvleescentrale!

Wordt vast vervolgd…

3 antwoorden naar “Glutenvrije hamburger bij McDonalds?”

  1. Wat leuk dat ook over glutenvrij schrijft, het is en blijft altijd maar weer vragen mag ik dit of mag ik dat.
    Schele ogen krijgen van de ingrediënten lezen op alle verpakkingen toch ben ik blij dat er steeds meer kan, voor 30 jaar terug was dat nog niet zo. Opgeven is geen optie, want Glutenvrij hoort er bij, ook voor jou en mij. 😉

  2. Pingback: Glutenvrij bij McDonalds en HEMA? | Ik ben glutenvrij

  3. Pingback: Overijsselse vrijwilligersprijs | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*