Glutenvrije Lizet in CupCakeCup

Elk jaar in de kerstvakantie zitten wij vlak voor het eten op de bank. CupCakeCup is dan op tv en dat willen we absoluut niet missen!
Dit jaar was het extra leuk: Een van de deelnemers heeft coeliakie.

We spraken af met Lizet en haar moeder op de hei bij Hilversum en vroegen haar de oren van het hoofd ;-).

Wat is de CupCakeCup?

CupCakeCupe is een bak-programma van Zapp waarin kinderen van 10 tot 13 jaar tegen elkaar strijden voor de Gouden CupCakeCup. Hiervoor moeten ze verschillende opdrachten maken met cupcakes. Cupcakes bakken, cupcakes versieren en nog veel meer!
Dit jaar deden voor het eerst duo’s mee in plaats van solo-bakkers.

Lizet en Vincent

Lizet is 12 jaar, zit in de eerste klas van de middelbare school en samen met haar broer Vincent (13) deed ze mee aan de CupCakeCup. Al jaren was het een droom van Vincent om mee te doen aan de CupCakeCup. Omdat hij nu 13 is, was dit het laatste jaar dat hij in kon schrijven. Toen bleek dat je dit jaar met z’n 2-en moest inschrijven, wist hij eerst niet wie hij moest vragen. Maar toen hij zijn zusje vroeg, zei zij enthousiast JA!

CupCakeCup glutenvrij

Vincent en Lizet wonnen hun selectie-battle met een glutenvrije cupcake.
Zij maakten cupcakes volgens het recept van Jeandrine, met frambozen, witte chocolade en basilicum. En met glutenvrij logo natuurlijk, om een statement te maken!

Tekst gaat door onder de foto

In de volgende afleveringen was helaas niets glutenvrij te bekennen. Alhoewel… De maizenakoekjes en de kerstbalbonbons zijn van nature glutenvrij. Maar waren dat door kruisbesmetting helaas niet meer.

Lizet kon dus niets proeven en moest goed oppassen dat ze niets binnen krijg. Dat is gelukkig gelukt en ze heeft geen last gehad.

Ze had altijd haar eigen lunch en lekkers van thuis mee. Want het waren lange dagen: Al om 8 uur moesten ze aanwezig zijn in Aalsmeer en pas om 3 uur waren ze klaar. Het grootste deel van de tijd brachten ze door met wachten. Want de opdrachten duurden immers maar 30 en 60 minuten.


PS: Lizet was ook al te zien in de Beste Vrienden Quiz. Voor 1 opdracht moest ze sjoelen met koekjes. Buiten beeld had ze een doekje waaraan ze haar handen steeds kon afvegen.


Dank jullie wel Lizet en Pauline voor de gezellige wandeling en het fijne gesprek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *