Glutenvrije voorbereidingen voor dagje weg

glutenvrij dagje weg

Als je een dagje weg gaat, neem je dan iets mee?

Die vraag staat vandaag centraal bij de gezamenlijke blog #wijbloggenglutenvrij. Hetzelfde onderwerp, ieder op zijn/haar eigen blog.
Onder aan deze blog kan je lezen welke blogger nog meer mee doen. Maar eerst kan je lezen wat ik mee neem voor een dagje weg.

Een dagje naar de dierentuin, een lekkere wandeling of naar dat leuke museum.
Sommige mensen nemen een tas vol eten mee op zo’n dagje weg. Sommige mensen nemen niets mee en vertrouwen er op dat ze onderweg kunnen eten. Sommige mensen nemen een beetje mee.
Mensen met (een kind met) coeliakie horen meestal tot de eerste groep. Ook mijn tas zit meestal aardig vol als we een dagje weg gaan.

Op bovenstaande foto waren we een dagje naar de dierentuin. Ik weet dat je daar ook best glutenvrij eten te krijgen is. Maar vaak doen we dat niet: Het kost veel meer dan zelf eten mee nemen. Ik vind zelf mee gebracht vaak lekkerder. En ik weet zeker dat het echt glutenvrij is. Dus zat mijn tas vol zakjes, bakjes en drinken.

Op zo’n dag neem ik meestal mee wat er in onze koelkast en voorraadkast ligt. En dat kan heel verschillend zijn. Ik schreef er al eerder over in de blogs mee onderwegdagje weglunchtrommel en glutenvrij op (meerdaagse) hike. En ook vandaag geef ik een opsomming van eten dat ik regelmatig mee neem:

 • Belangrijkste: Babydoekjes!
  Deze gebruik ik om handen schoon te maken voor en na het eten. Maar ook om tafels schoon te maken zodat we er veilig kunnen eten. En voor een vieze wc zijn ze ook heel fijn!
 • fruit
 • rauwkost
 • gedroogd fruit
 • babybels of blokjes kaas
 • nootjes
 • eitje (gekookt of gebakken)
 • Braziliaanse Kaasbroodjeskrentebollen, bon matin broodjes of andere broodjes
 • crackers of crackertjes
 • rijstwafels met een mini-beleg en een mes
 • rijstwafels met chocola (die van de Lidl zijn mijn favoriet)
 • pannenkoeken (eventueel opwarmen in de magnetron voor babyvoeding)
 • repen, bijvoorbeeld van Eat Natural
 • repen, bijvoorbeeld mini snickers
 • snoepjes en koekjes
 • en natuurlijk drinken! Ideaal vind ik de mini-flesjes aanmaaklimonade, bijvoorbeeld Karvan Cevitam Go! Zodat de flessen bijgevuld kunnen worden met water en limonade en ik niet voor een hele dag drinken mee hoef te sjouwen.  (mijn meiden drinken helaas geen water…)

Ideaal op zo’n dagje weg is een koeltas. Gelukkig kan je die (in het picknick seisoen) bij steeds meer winkels krijgen. Bijvoorbeeld bij de Hema of de Xenos.

En als we dan toch ter plaatse een ijsje, een patatje of een pannenkoek eten, is het een extra traktatie!

Nog meer tips?

Ben je net zo benieuwd als ik naar de tips van de anderen?
Deze bloggers vertellen vandaag ook hun verhaal over een glutenvrij dagje weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *