Glutenvrije zomer

Het is 1 juni, vanaf vandaag mogen de terrassen weer open, vanaf vandaag start de zomer!

Hier in huis hebben we altijd een discussie wanneer de zomer begint. Ik volg de meteorologische zomer, dus 1 juni, want vanaf dan is het meestal echt zomerweer. Manlief volgt de astronomisch zomer, dus 20 juni. Maar het openen van de terrassen vind ik toch wel echt het begin van de zomer!

Dit jaar moeten we waarschijnlijk bijna allemaal in Nederland blijven. En wat is Nederland mooi! Om het ook tot een glutenvrij feestje te maken, zet ik wat tips voor je op een rijtje.

 • Wat is er lekkerder dan een echt Italiaans ijsje uit een hoorntje?
  Ik zette 200 ijssalons op een rijtje die weten hoe ze met glutenvrij om moeten gaan en glutenvrije hoorntjes hebben!
  IJs met een glutenvrij hoorntje.
 • Lees mijn blogpost Uitsluitend glutenvrij met wel 31 restaurants, winkels en hotels in heel Nederland die volledig glutenvrij zijn plus nog heel veel in de rest van Europa. (Je vindt ze ook op mijn kaart 100% glutenvrij).
 • Wil je een stad bezoeken? Ik maakte een lijst met links naar blogs over Nederlandse steden. Niet alleen blogs van mijzelf, maar ook van andere bloggers: Glutenvrije tips voor Europese steden. Ondertussen staan er 53 blogs over 33 Nederlandse steden in de lijst, plus nog heel veel in de rest van Europa.
 • Wil je een blog lezen over een land of streek waar je heen gaat? Kijk eens in deze lijst Glutenvrij op vakantie voor bijvoorbeeld de Achterhoek, Terschelling of Zeeland.
 • En wat neem je mee als je een dagje weg gaat? Glutenvrij brood gaat snel kruimelen na een paar uur hobbelen in een rugzak. Alternatieven lees je in mijn blogs Mee onderweg en Dagje weg.
 • Op deze pagina van Uit met korting zie je welke dierentuinen en pretparken glutenvrij eten serveren (maar er staat niet bij wanneer hij voor het laatst bijgewerkt is).
 • 46 vakantie-adresjes waar glutenvrij (bijna) net zo normaal is als thuis, waarvan 15 in Nederland. Bijvoorbeeld omdat de eigenaar ook coeliakie heeft. Je leest het op Extra glutenvrij verwend worden op vakantie.
 • Wij gaan elk jaar glutenvrij kamperen. Manlief en oudste dochter eten gewoon gluten. We zijn dus aardig bedreven in het scheiden van glutenvrij/glutenvol op de camping. Lees hier hoe we dat doen: Glutenvrij kamperen en 4 glutenvrije camping-recepten.

Fijne zomer iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *