Glutenvrije zomervakantie 2018 deel 1, Eifel Duitsland

Dit jaar bestond onze (glutenvrije) zomervakantie uit 3 delen: Eifel, Nijmegen en Dordrecht. Vandaag kan je lezen over het eerste deel, onze heerlijke vakantie in de Eifel in Duitsland.

Mee eten

De camping waar wij stonden is een fantastische camping. Vroeger zeiden we dat we nooit twee keer naar dezelfde camping zouden gaan, er is immers zo veel moois te ontdekken. Maar sinds we deze camping hebben ontdekt…
Een natuurcamping, rustig, ruime plekken, genoeg speelmaatjes voor de kids, prachtige groene omgeving, riviertje langs de camping en erg aardige mensen.

Wij aten meestal bij de tent. In mijn blog 4 glutenvrije camping-recepten kan je een paar voorbeelden zien. Maar op de camping kan je ook mee eten. In de zomer is er elke week een andere kok. Elke dag kan je aangeven of je mee wilt eten. Eten aan lange tafels, met de andere gasten, onder het genot van een goed gesprek en een lekker glas wijn. Dat deden wij twee keer.

De week dat wij er waren, kookte Sophie Simenel. Zij weet goed wat glutenvrij in houdt, heeft ook samengewerkt met Wendeline van den Nagel (coeliakie en voorheen cateraar). Het was niet elke dag mogelijk om de maaltijd glutenvrij te maken. Maar de dagen dat het wel kon deed Sophie goed haar best voor ons!

Glutenvrij mee eten dag 1

Gazpacho.

Groente hamburger zonder broodje. Met zoete aardappel frietjes.

Glutenvrij mee eten dag 2

Glutenvrij in Duitse supermarkten

De supermarkten in de buurt hadden een redelijk assortiment. Soms moesten we naar meerdere supermarkten om de dagelijkse boodschappen te doen. Maar soms werden we ook aangenaam verrast.

glutenvrije boodschappen bij Edeka in lutzerath

Dit een een kleine dorpswinkel. Toch hadden ze een goed glutenvrij schap en ook tussen de normale producten nog het een en ander. Voor vlees gingen we naar een andere supermarkt, die was hier helaas niet te krijgen. Wel gingen we aan het einde van de vakantie nog een keer terug voor bakspullen: Eetbare stiften en ander leuks.

Glutenvrije boodschappen bij de Rewe in Daun

We waren al de hele winkel rond, en ik kon niets vinden. Bleek dat ik wat beter moest zoeken. Dit schap was bij het brood, en ook tussen de normale pasta’s lagen verschillende soorten glutenvrije pasta.

Maar de beste ontdekking waren deze brownies. Fijn voor in het traktatietrommeltje!

glutenvrije boodschappen bij de lidl in daun

Bij de Lidl in Duitsland hebben ze dingen standaard in het assortiment die zij bij ons alleen in de ‘Glutenvrije week’ hebben… Zoals de pizza’s. Maar die kunnen wij op de camping niet klaar maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *