Het lekkerste bietjes-recept

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chefkok Jonathan Karpathios van Van Hollandse Bodem noemde bietjes zijn favoriete groente: “Je kan het kopen, bakken, roken. Eigenlijk alles wat je met vlees en vis kan, kan je ook met bietjes.

Biet is ook 1 van mijn favorieten. Helaas niet die van dochters en manlief. Maar daar ga ik nu verandering in brengen ;-). Op 19 maart schreef ik Uitdaging: lekkere recepten met bietjes. Hieronder lees je wie er gewonnen heeft, en meer recepten die ik afgelopen maand tegen kwam.

Er doen 3 mensen mee aan mijn uitdaging. Maar voor ik daar verder op in ga, plaats ik de bietjes-recepten die ik deze maand tegen kwam:

Groentechips
rodebietjes-chocoladetaart

DE UITDAGING:

Er zijn 3 inschrijvingen op mijn uitdaging. Eerst vond ik dat een beetje weinig. Maar toen ik moest gaan kiezen was ik blij dat ik er niet meer had gekregen. Waar moest ik op beoordelen? Op orriginaliteit? Op smaak? Uiteindelijk heb ik gekozen voor: Wat is de kans dat ik het zelf ga maken.

Nummer 3: Bietenkikkererwtenschnitzel van Het glutenvrije kookhoekje

Renske: ​”Het leek me leuk om een vegetarische vleesvervanger te maken waar biet een van de ingrediënten is. Om er een stevig iets van te maken en uiteraard ook voedzaam, heb ik kikkererwten gebruikt. Om de schnitzels toch iets van pit te geven, heb ik een eetlepel gedroogde grof gemalen Spaanse peper gebruikt.“

Als ik alleen zou wonen, zou ik vanavond meteen de keuken in duiken om deze schnitzel te maken. Ik ben wel in voor iets bijzonders! Maar helaas, mijn huisgenoten niet…
Vandaar dat deze bietenkikkerwtenschnitzel op plaats 3 komt.

Glutenvrije kookhoekje – Bietenkikkererwtenschnitzel

bietenkikkererwtenschnitzel

Nummer 2: Gepofte bietjes van Maaike

​Maaike heeft geen blog, maar plaatste het recept in mijn reacties:

  • olie mengen met honing en balsamicoazijn (1:1:1)
  • voorgekookte bietjes door het mengsel rollen
  • bietjes per stuk op stuk folie leggen folie om de biet vouwen, restant van de dressing in de pakketjes gieten
  • pakketjes dicht vouwen
  • ​15 minuten op 180•C
  • pakketje een beetje open maken
  • ​stukje zachte geitenkaas op het bietje leggen
  • 2 minuten onder de grill
  • klaar

​Mmmmm!
Maar om dezelfde reden als bij Renske: Ik denk dat manlief en kinders het niet gaan eten…

​Nummer 1: Roze prinsessenpasta van Glutenvrije mama

Ik denk/hoop dat mijn prinsesjes deze pasta heel erg leuk vinden.
Deze ga ik zeker binnenkort eens uitproberen!

Glutenvrije mama – mooie roze pasta

roze prinsessenpasta

Annemiek, ik zou het leuk vinden als jij het idee door zet, en een nieuwe uitdaging plaatst op jouw site. (Maar voel je niet verplicht hoor!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *