Kasteel Groenenveld

Groeneveld - muizenhuis_resizeOp een mooie herfstige woensdag, had kleuterdochter studieverlof. Goed moment voor een dagje uit! Ellen raadde ons 'het muizenhuis' aan. Het werd een volledig gevulde dag. Een heerlijke dag!

 

"Op de zolder van Kasteel Groeneveld zijn een aantal muizenkamertjes uit het populaire kinderboek ‘Het Muizenhuis, Sam & Julia’ op mensenformaat te zien."

De kinderen vermaakten zich prima. En ik ook! Want alle kamertjes zijn gemaakt van afgedankte materialen. Een feest van herkenning!

Toen we uitgespeeld waren, gingen we lunchen in het koetshuis van Kasteel Groeneveld, bij Grand Cafe Groeneveld. Tot mijn verrassing hebben ze daar een super glutenvrij assortiment! Zowel voor volwassenen, als voor kinderen zijn de meeste gerechten aan te passen aan glutenvrij. Op de menukaart wordt het keurig aangegeven met een glutenvrij tekentje.

Groeneveld - hamburger_resizeHelaas waren de pannenkoeken op. Mirthe kreeg in plaats daarvan een hamburger. Daar heeft ze alleen de olijf van opgegeten…
Ik heb gesmuld van een broodje met oude, biologischeWijngaard kaas, mosterd- mayonaise en rucol (en daarna van de hamburger).

 

Vervolgens gingen we een (muizen)wandeling maken door de tuinen van Kasteel Groenenveld. En natuurlijk kwamen we daarbij eventjes langs Hoeve Ravenstein. Deze biologische bezoekboerderij heeft een boerderijwinkel met een groot glutenvrij assortiment. Twee grote schappen vol, plus een diepvries met lekkere, glutenvrije artikelen!

Moe, maar compleet voldaan gingen we weer naar huis.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*