Kinderboek: Celia en het koekjesfeest

2013-04-20 11.59.30_resize

Op de coeliakiemarkt kochten we Celia en het Koekjesfeest.
Het boek is nog (veel) te moeilijk voor Mirthe. Maar het is goed het alvast in huis te hebben 😉
Mijn meisjes vinden het een interessant boek, ze vragen regelmatig of ik het weer wil lezen. Het is ook een mooi boek: Mooie tekeningen, spannend verhaal over koekjes die tot leven komen en Celia willen waarschuwen tegen gluten. Maar het is ook een ingewikkeld boek: Droomt Celia? Koekjes met moeilijke namen, ingewikkelde uitleg over coeliakie, een ingewikkelde uitleg over spijsvertering.
Vaak zijn mijn meisjes halverwege het boek al weer met iets anders bezig.

Maar misschien vind ik het een ingewikkeld boek omdat mijn kinderen er nog niet aan toe zijn. Waarschijnlijk denk ik er over een paar jaar anders over!

Wat ik wel een heel mooi beeld vind, is de uitleg van Vroem de racewagen en Saba de Olifant met gele stippen:
‘Nou, die mag jij dus niet hebben, want dan krijg je pijn in je buik.’
‘Waarom dan?’ vraagt het meisje.
Dan begint Vroem te ronken en vervolgt: ‘Nou, dat is eenvoudig. Ik heb bijvoorbeeld brandstof nodig om een race te rijden. Als ik water zou drinken, zou mijn motor kapot gaan.’
Saba wrijft met zijn grote poten over zijn enorme buik met gele stippen en voegt eraan toe: ‘Zo is de natuur. Ik eet alleen planten, bladeren en groenten. Als ik vlees eet, dan krijg ik pijn in mijn buik.’

Kortom: Een mooi boek over coeliakie en glutenvrij. Maar pas voor kinderen vanaf zo’n jaar of 6.

2013-04-21 07.58.03_resize

 

Eén antwoord op “Kinderboek: Celia en het koekjesfeest”

  1. Pingback: kinderboeken over coeliakie | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*