Kinderboek: mijn buikje lust geen gluten

Mijn-buikje-lust-geen-gluten

Wat leuk! Nog een kinderboek over coeliakie!

Helaas, over dit boek kan ik niet echt enthousiast worden. Ik wil een initiatief over coeliakie niet afvallen, maar toch… De tekeningen zijn leuk, maar de tekst is kinderachtig en niet correct.

Ik hou er niet van als mensen tegen hun kind zeggen 'Heb je auw?' Het is in deze geen correct woord. Het moet zijn 'Heb je pijn?'
Het boekje 'Mijn buikje lust geen gluten' staat vol met dit soort verkinderlijkte woorden en zinnen. Het begint al met de titel. Daarnaast wordt er gesproken over glutenallergie ipv coeliakie. En zo gaat het maar door. Daarnaast worden de symptomen van coeliakie erg eenzijdig belicht. Het gaat alleen over buikpijn. 

Ik breng het boek snel weer terug naar de bibliotheek. Maar mocht jij geen kriebels krijgen van dit soort taalgebruik: Koop het! Het is een boekje voor kinderen van ca. 3 t/m 5. Volgens de bieb is het voor ca. 4 t/m 7, maar dat vind ik een te oude leeftijdsrange. 

Mijn buikje lust geen gluten, van Joanne Moerman.


Dit artikel bevat affiliate links. Als je via die link het boekje koopt, krijg ik een kleine percentage van het aankoopbedrag. Hierdoor kan ik meer tijd stoppen in deze website. En dat is voor jullie ook weer leuk! šŸ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*