Kookboek: A glutenfree Dinner Party

a Gluten-free Dinner PartySam van The Happy Coeliac stuurde een berichtje: “If any bloggers or journalists would like to receive a review copy of my new #glutenfree eBook, send me an e-mail.”

Nou, graag natuurlijk!

Enige tijd later ontving ik een mail met link naar het e-book. Het is het eerste, echte e-book dat ik onder ogen kreeg. Alle andere boeken waren veredelde pdf-jes, ingescande boeken. Maar dit is heel anders: flitsend, interactief. En wat een mooie foto’s! Een kruising tussen een website en een koffietafel-kookboek.
En een ander voordeel van een digitaal kookboek: Er zit een vertaal-knop op wink (tenminste, als je google chrome gebruikt). Als ik een woord niet begrijp of een ingrediënt niet ken, druk ik even op de vertaalknop en alles is weer duidelijk! Want ja, dit boek is geschreven in het Engels.

Er staan voorgerechten, hoofdgerechten en desserts in het kookboek, totaal 19 recepten. Bijvoorbeeld komkommer basilicum avocado gazpacho, dumplings, kastanje gnochi, champignon-kip-pie en aarbeien-champagnetaart.
Elk recept heeft een ‘verhaaltje’, waar komt het recept vandaan, tips en trucs om het nog lekkerder te maken.
En er staan tekentjes bij, is dit recept naast glutenvrij ook melkvrij, eivrij, vegetarisch, raw, zonder geraffineerde suikers en/of veganistisch? Er staat bij hoeveel porties je met het recept maakt, wat de voorbereidingstijd is en wat de bereidingstijd.
De ingrediënten staan genoemd in metrisch stelsel en in cups/oz. En daarbij zijn de keukenattributen die je nodig hebt genoemd.
Tenslotte is in kleine stapjes per ‘bladzijde’ beschreven wat je moet doen, inclusief een mooie foto van die stap.

Daarmee komt het probleem voor mij: Omdat ik geen tablet heb, en mijn computer niet in de keuken staat, is voor mij het recept moeilijk te volgen. Ik heb het als volgt opgelost: Ik heb het recept gekopieerd in een word-document en uitgeprint. Lekker ouderwets.

Zoals de naam van het boekje al zegt, zijn het typisch gerechten die je maakt als je wat uitgebreider wilt koken, als er vrienden komen eten. Helaas komen er niet zo vaak meer vrienden eten als in de tijd voordat we kinderen hadden. En als ze komen eten, wordt er meestal geen uitgebreid 3-gangen-diner geserveerd. Geen tijd meer voor om lang in de keuken te staan. En geen geduld om zo lang aan tafel te zitten. Toch wilde ik een gerecht maken voordat ik deze review plaats. Het werd Green Thai Curry en we hebben erg lekker gegeten!
– Alleen de rijst stond wel genoemd in de ingredienten, maar niet in het recept… –

curry

Je kan het boek hier inkijken en kopen.

2 antwoorden naar “Kookboek: A glutenfree Dinner Party”

  1. Pingback: Facebook-berichten | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*