kookboek: Boom geniet

Boom geniet

Boom geniet
70 revolutionaire recepten zonder gluten.

Ik was heel benieuwd naar dit boek. Vooral omdat het boek voor mij totaal onverwacht kwam. Wie is die Jan-Willem van der Boom, waar ik nog nooit eerder van gehoord had? Wat voor kookboek heeft hij gemaakt? Ik was dan ook heel blij toen ik het boek won bij Melkveehouderij en Zuivelbedrijf Den Eelder.

Net als De Gluut heeft Boom geniet een luxe uitstraling: mooie foto's, dik papier, prachtige kaft. En ook hier ontbreekt het lintje niet, om je recept later weer makkelijk terug te kunnen vinden.

Maar Boom Geniet is toch anders. Ten eerste bevat het wel lactose en suikers. Maar het bevat ook hele andere gerechten. Ik citeer: "De inspiratie voor veel van de recepten in dit boek komt voort uit simpelweg boodschappen doen en het zien van "lekkers" dat in de "gewone" schappen ligt."

Dat is duidelijk te zien: Chocolade crème koeken (Oreo's), Zeeuwse bolussen,  wraps, ravioli, ijshoorntjes en zelfs paprika chips! Veel van de recepten zijn producten die glutenvolle mensen gewoon in de supermarkt kunnen kopen.

Het boek is bedoeld voor de chef die geen tijd heeft zich te verdiepen in de wereld van het glutenvrij koken. Maar zeker ook voor de thuis- of hobbykok die zich uitgedaagd voelt en graag lekkere gerechten voorschotelt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij de recepten staat een duidelijk bereidingstijd en wachttijd, de allergenen worden genoemd en naast een boodschappenlijst zelfs de te gebruiken keukenspullen!
Dit is zeker handig, aangezien ik niet alle keukenspullen in huis heb. Er worden zelfs een hele hoofdstuk gewijd aan de Kenwood Cooking Chef, die behalve kan hakken/mengen/kloppen ook kan koken. En een hoofdstuk aan de Big Green Egg (een soort barbecue). Zonder deze apparaten, worden de recepten erg lastig…

Het boek is verdeeld in de hoofdstukken Ontbijt, Zoete Verleidingen, Lunch, Snacks, Borrelhapjes, Diner, Dessert en Basis Bereidingen. Daartussen door staan leveranciers en apparaten waar Boom graag mee werkt: Den Eelder, Kenwood, Restaurant Pure Passie, Slagerij Willem Boon, Restaurant Zuyd en Big Green Egg.

Onder elke recept staat een tip of weetje over het recept. Bijvoorbeeld bij de chocolade karamel repen (twix):
"Dit resultaat is te lekker. Begin er niet aan want iedereen blijft vragen om meer!"

Ik eindig ook met een tip: Kook dat boek! Je zal er zeker geen spijt van krijgen.

Koop bij bol.com


In dit artikel staan affiliate links. Als je via die link het boek koopt, krijg ik een klein percentage van de aankoopprijs.

4 antwoorden naar “kookboek: Boom geniet”

 1. Ik heb het boek een paar keer voorbij zien komen en ook op zijn eigen website al eens bekeken. Toch nog niet gekocht omdat ik niet helder krijg of je echt bijzondere machines nodig hebt bij de recepten.

  Ook bij jou kom ik er niet helemaal uit. Je schrijft ergens halverwege dat het zonder de juiste apparaten erg lastig wordt. Maar onderaan adviseer je het boek zeker te kopen. Help!!!! Kan ik met mijn staande mixer uit de voeten? Of moet ik behalve dit boek ook een nieuwe keuken aan de kerstman vragen? ?

  • Hi Gerry,

   Er zijn 2 kleine hoofdstukjes over de Kenwood en het Egg. De recepten bij de Kenwood zijn niet door een andere keukenmachine of mixer te maken. Uit mijn hoofd zijn dat er ca. 5. De recepten bij het Egg zijn wel door een andere barbecue te maken.

   Daarnaast zijn er recepten die gemaakt worden met bv een frituur, een keukenmachine of een kniepertjesijzer. Die heb ik allemaal niet. Jij wellicht wel?
   Als je wilt kan ik precies voor je opzoeken om hoeveel recepten het gaat.

   • Hoi MIrjam,

    Dank voor de aanvullende info. Volgens mij kun je met een beetje creativiteit vast ook op een andere manier uit de voeten dan specifiek met die machine. Maar wellicht heb ik het mis. Maar als het er maar 5 zijn valt het mee.

    Ik heb geprobeerd hem in de boekwinkel te vinden zodat ik even naar de inhoudsopgave kon kijken, maar ik zie hem tot dusver helaas nergens. Ik vind het met boeken altijd een beetje zonde het te kopen zonder dat ik weet of er dingen instaan die ik lekker vindt. Dus dat wordt nog even zoeken 🙂

 2. Pingback: Glutenvrije kookboeken - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*