Kookboeken7daagse

kookboeken

Deze week is het Kookboeken7daagse. Met veel activiteiten bij o.a. kookwinkels en boekhandels. En met de kookboek van het jaar verkiezing. 
Een leuke aanleiding om mijn favoriete kookboeken op een rijtje te zetten!

Ik kook veel te weinig uit kookboeken. In de zomer krijgen we elke week een groentepakket. De groentes zijn leidend in wat we gaan eten. Als ik het zelf niet weet, google ik wel eens een recept. 
En voor het bakken grijp ik vaak terug op mijn succes-recepten. Maar wat is het fijn om iets nieuws uit te proberen in een warme keuken, als het buiten koud is.

– Ik voel een projectje aankomen 😉 –

Leuk dat juist nu, aan het begin van de winter, het kookboeken7daagse is. Geeft mij de gelegenheid weer eens in de kast te kijken welke kookboeken ik eigenlijk heb. 

Kookboek van het jaar

Overigens staan er best veel interessante kookboeken tussen de inzendingen. Op het moment van schrijven is het kookboek van het jaar nog niet bekend. Ik ken de meeste boeken helaas niet. Maar als het aan mij ligt, zou 1 van deze winnen. Omdat ze iets hebben met glutenvrij, of omdat ik de schrijvers al langer volg:

En natuurlijk Easy Peasy Family. Vorig jaar won ik een exemplaar en schreef er een review over.

Heerlijk glutenvrij bakken van Phil Vickery

Phil-Vickery-Heerlijkglutenvrij-bakken

Dit was 1 van de eerste glutenvrije kookboeken die ik kreeg. In ieder geval het eerste echt volwaardige kookboek. Met uitgedachte recepten, en prachtige foto's. Zoals je kan zijn aan de post-its boven in het boek, ben ik nog lang niet uitgebakken uit dit boek! De Ontbijtmuffins met karnemelk wil ik weer eens maken. En de Fococcia en de Chocoladekwarktaart staan nog op mijn verlanglijstje.

Helaas is de Nederlandse versie niet meer te krijgen. Klik hier voor de Engelse versie: Seriously Good! Gluten-free baking
En wanneer verschijnt zijn nieuwe glutenvrije kookboek Essential Gluten-free in het Nederlands?

Marokkaanse kookboeken

Marokkaanse-kookboekenIk houd van de Marokkaanse keuken. Van de combinatie tussen hartig en zoet. Van ras-el-hanout, van komijnzaad. Deze boeken komen dus met enige regelmaat uit de kast. Ook al zijn ze totaal niet glutenvrij.

De Gluut van Pauline Kalkhoven

De-gluut-pauline-kalkhove Dit is veel meer een kookboek dan een bakboek. Een boek dat ik binnenkort weer vaker uit de kast ga trekken, nu ik geen rekening meer hoef te houden met de inhoud van ons groentepakket.

Eind vorig jaar schreef ik een review over De Gluut. Daar ben ik het nog steeds helemaal mee eens!

Glutenvrije recepten van Jeandrine

Glutenvrije-recepten-van-JeandrineJeandrie is 1 van de beste glutenvrije bakkers van Nederland. Ze heeft al veel goede, glutenvrije recepten ontwikkeld. Deze staan op haar website, maar nu ook in deze 2 kookboekjes. En deze kookboekjes bevatten ook recepten die niet op de website staan. 😉

Mijn favoriete 'kookboek'

kookboekenstandaardMijn favoriete 'kookboek' staat standaard op het aanrecht. Het is een kookboekenstandaard vol met uitgeprinte en uitgeknipte recepten die ik binnenkort wil maken. De goedgekeurde recepten verplaatsen naar de map. De afgekeurde naar de papierbak. 

Ondertussen is de stapel best groot…
– Oei, ik voel nog een projectje opkomen 😉 –

Tenslotte:

Heb je nog niet genoeg van alle kookboeken-tips? Ook Emmelou zette haar favoriete kookboeken op een rijtje: leukste glutenvrije kookboeken


In dit artikel staan affiliate links. Als je via die link het boek koopt, krijg ik een klein percentage van de aankoopprijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*