Magazine: 96 Glutenvrije recepten

96 glutenvrije receptenHet magazine Gezond Eten heeft nu een special: 96 Glutenvrije recepten.
Ik kreeg dit mooie magazine toegestuurd. En naast dat ik een heleboel lastige puntjes ontdekte, heb ik vooral likkebaardend dit magazine bekeken.

– In het novembernummer 2013 van Gezond Eten, stond een artikel over glutenvrij eten. Met een interview met mij. Lees h'm hier.

In mijn review staan een aantal puntjes van kritiek. Maar zoals ik hierboven al beschreef, het zijn lastige puntjes, maar doet nauwelijks af aan het fijne magazine.
Behalve misschien het eerste twee puntjes. Want ik had gehoopt op snelle, makkelijke maaltijden…

 • Het magazine is onderverdeeld in voorgerechten, doordeweekse gerechten, bakken, basis recepten en brood. Voorin staat een prachtige inhoudsopgave met plaatjes van elk recept.
  Maar de Doordeweekse gerechten zijn wel erg bewerkelijk. Bijvoorbeeld de Reuze Groentetaart van blz 34: 40 minuten komkommer bakken, 4-6 minuten koolbladen blancheren, 6 minuten uien garen, ca. 14 minuten risotto maken en minstens 4 uur in de koelkast. Ik heb op een doordeweekse dag meestal maar een half uurtje om te koken. Anders worden de kinderen te moe om te eten en te hongerig om te slapen.

96 glutenvrije recepten - inhoud

 • Ik mis een bereidingstijd. Ik zou het fijn vinden als deze er bij staat, zodat ik kan inschatten of ik tijd genoeg heb om het recept te maken. (En niet gefrustreerd raak door hongerige kinderen die aan mijn been hangen).
 • Bij de ingredienten wordt vaak 'glutenvrij bloem' genoemd. Maar welke bloem wordt er gebruikt? Glutenvrije melen zijn allemaal anders, smaken allemaal anders en reageren allemaal anders. De ene soort heeft veel meer vocht nodig, de andere heeft meer baktijd nodig.
 • Bij de ingredienten staan regelmatig artikelen die ik niet ken. Bijvoorbeeld  adukibonen en muscovasuiker. En ingredienten die ik nog nooit in nederland heb gevonden, zoals gelatinepoeder.
 • Op blz 37 wordt Braziliaanse maissoep geserveerd in een knapperig, rond broodje. Deze ziet er erg lekker uit. Welk broodje is dit?
 • Een prachtig blad, met mooie foto's, duidelijk indeling en heerlijke recepten.
 • Polenta, chocoladetaart met aardbeien en frambozen, brood met vijgen, kaasbrood van soezendeeg. Mmmm! Ze staan op mijn te-maken-lijstje!

Polenta met pikante tomatensaus

Het eerste recept dat ik maakte van mijn te-maken-lijstje werd de Polenta met pikante tomatensaus.
Zo kwam de polenta weer eens uit de kast, die vergeet ik vaak. Het is een heerlijk gerecht! Erik en ik hebben er van gesmuld! (De meisjes vonden het niet lekker, maarja zij zijn geen maatstaaf šŸ˜‰)
– Helaas ben ik vergeten een foto te maken. –

3 antwoorden naar “Magazine: 96 Glutenvrije recepten”

 1. Super dat polenta zo lekker was!

  Het lijkt me wel een heel leuk magazine om te hebben, maar de ervaring leert bij mij dat ik 9 van de 10 recepten toch van internet haal in plaats van uit een boek/tijdschrift. Dus misschien vind ik hem toch wat te duur daarvoor.. 

 2. Pingback: Kookboek: Glutenvrij en 100% lekker! | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*