Mijn 16 glutenvrije voornemens voor 2020

Al een aantal jaar stel ik een lijst op met (goede?) glutenvrije voornemens. Elk jaar kan ik er aantal wegstrepen, een aantal schuiven door naar het volgende jaar en een aantal blijven voorlopig op mijn lijstje staan. Gewoon omdat ze elk jaar terug komen. En dit jaar zijn er ook veel voornemens voor mijn blog bij gekomen!

Lees snel verder voor mijn 16 glutenvrije voornemens voor 2020.

  1. Op de hoogte blijven van de nieuwste onderzoeken over coeliakie. Op de hoogte blijven van ‘alles’ wat speelt in de glutenvrije wereld. En hierover voor jullie leuke en interessante blogs blijven schrijven.
  2. Meer interviews plaatsen om nog meer een gezicht te geven aan de diversiteit die coeliakie heet. Zo heb ik een serie portretten in de pen over mensen die niet (meteen) opknappen van het glutenvrije dieet en van iemand met coeliakie en diabetes. En ik ben nog op zoek naar mensen met neuro-coeliakie, dermatitis herperiformis en andere (bijzondere) verhalen. Als je jouw verhaal (anoniem) wilt vertellen, stuur een berichtje naar info@ikbenglutenvrij.nl.
  3. Lijst met glutenvrije bloggers aanpassen. Een paar bloggers zijn helaas gestopt en er zijn er een aantal bij gekomen.
  4. Lijst met Glutenvrije tips voor Europese steden aanpassen. Een aantal blogs die er op staan zijn helaas niet meer online.
  5. Mijn website opruimen. Met bijna 1.500 blogpost staan hier veel artikelen die verouderd zijn, of die duidelijker zijn als ze samen gevoegd worden. Hier ben ik vorig jaar al mee begonnen, maar er het kan nog beter!
  6. Regelmatig een recepten maken van mijn lijst Recepten te maken. Dit is een lijst met recepten die ik nog nooit gemaakt heb, maar erg graag een keertje wil uitproberen. De resultaten vind je op Instagram onder #eindelijkoptafel.

7. Een broodje kroket eten bij glutenvrije Bakkerij Puur in Soest.
8. Naar The Welsh Bakestone, een volledig glutenvrije bakker in Den Haag. En meteen een dagje Scheveningen/Den Haag er aan vast plakken!
9. Naar De Steakerij met mijn vriendin A. en onze gezinnen. Dit buffetrestaurant in Drenthe is volledig glutenvrij!
10. Een weekend naar B&B La Hortensia in Santpoort, en dan lekker op de fiets naar Heemskerk voor een uitgebreide lunch bij glutenvrij restaurant Klein geluk ontbijt & lunch en naar restaurant Sea You aan de pier van Velsen-noord.
11. Met mijn ouders naar Sync Ok, bakery cafe in Deventer.
12. Of naar 1 van de andere volledig glutenvrije restaurants en winkels in Nederland.

13. Met vriendin R. naar Loulou Pizzabar en/of naar La Vina Experience in Amsterdam. Onlangs roeide ik een fantastische lichtjestocht in Amsterdam. Na afloop wilde ik met mijn roeimaatjes graag naar 1 van deze 2 restaurants omdat ik er zo veel enthousiaste berichtjes over kreeg. Helaas vonden mijn roeimaatjes het te ver lopen…
14. Met dochterlief een weekend naar Parijs en daar een paar van de vele glutenvrije restaurants uitproberen!
15. Afgelopen jaar ben ik 48 keer uit eten geweest. Dat was echter maar 8 keer in mijn eigen stad (Amersfoort). Dit jaar wil ik wat vaker in eigen stad uit eten. Bijvoorbeeld bij Rauw, bij Broodatellier, bij de Griek hier om de hoek en bij Madonna. Bij die laatste gingen we vorig jaar een gebakje eten. Ik had een gesprek met de kok/eigenaar en werd zo enthousiast dat ik snel weer terug wil. (Zijn dochter heeft ook coeliakie!)
16. Naar de Nederlandse Coeliakie dag op 4 april, inclusief glutenvrije markt. Misschien ga ik daar een lezing geven (ssst).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *