Op mijn bakles, bakten we een heerlijke tulband!
Het is makkelijker als je (zoals bakinstructrice Truus) een mooie keukenmachine hebt, maar met een gewone handmixer gaat het ook.
Ingredienten:
- 5 eieren
- 100 gram suiker
- 1 tl citroensap
- 110 gram glutenvrij meel
of 90 gram rijstmeel + 20 gram maizena - 75 gram boter, koud
- 100 gram potpourri (rozijnen, krenten, vruchtjes)
Tip: Wellen en daarna mengen met een klein beetje meel. Dit voorkomt dat ze naar de bodem van de cake zakken.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Splits 4 eieren.
- Sla de eiwitten stijf in een goed vetvrij gemaakte schaal.
- Voeg 50 gram suiker geleidelijk toe.
- Citroenrasp, 1 ei, 4 dooiers en de overige 50 gram suiker in een andere schaal loskloppen tot de massa lobbig is.
- Snij de boter in kleine blokjes en vermeng dat met de meel.
- Dan de losgeklopte dooiers door de goed opgeslagen eiwitten spatelen, vervolgens de bloem en de blokjes boter met de potpurri er door spatelen.
- Doe dit beslag in een tulbandvorm van 1,5 liter.
- Afbakken in ongeveer 30 – 35 minuten