Nederlandse coeliakie dag 2016

Nederlandse Coeliakie Dag 2016: eten, kopen, praten, maar ook naar lezingen.
In deze blog geef ik een algemeen beeld van de Nederlandse Coeliakie Dag 2016. Over lekkere baksels, nieuwe glutenvrije ontdekkingen en mooie ontmoetingen.

Bakinstructrices

glutenvrije bakinstructrices

Eindelijk sprak ik bakinstructrice Jeandrine eens in het echt. Ik spreek haar regelmatig online, en maak regelmatig haar recepten. Bij de stand van de bakinstructrices proefde ik heerlijke baksels en nam de door mij bestelde receptenboeken in ontvangst. Binnenkort schrijf ik hier een blog over.

Glutenvrije markt

glutenvrije markt

De meeste mensen komen naar de Nederlandse Coeliakiedag voor de glutenvrije markt.
Toen net coeliakie bij mij geconstateerd was, vond ik het ook heerlijk om hier rond te snuffelen. Nu ken ik de meeste producten wel. En de meeste producten kan ik ook bij supermarkten bij mij om de hoek te krijgen.

Maar ik kreeg een goodiebag van Genius en 1 van Schar. Ik haalde de door mij bestelde 5 pakken poffertjesmix op. Ik kocht een silicone bakvorm voor o.a. mueslirepen en ontbijtkoeken en kocht Consenza's pannenkoekenfles. Handig voor als Mirthe ergens gaat eten.

Verder ontdekte ik een aantal nieuwe producten:
nieuwe glutenvrije producten

Pasta van bonen, nieuwe meelsoorten van Finax en lekkers van Vos Banket.

Lezingen

Ik ging naar 4 lezingen:

Binnenkort lees je mijn blogs over deze lezingen.

Verhalen

Maar het meest bijzondere op de Nederlandse Coeliakie Dag vind ik de ontmoetingen en verhalen. Ik zal Inge voor het eerst, zwaaide even naar Marjolein, sprak een aantal keer kort met Marieke Dokters van Leeuwen van de NCV en praatte uitgebreid bij met Gerda.

Ik sprak met de meiden van jong en glutenvrij. En sprak een oudere dame die al 20 jaar glutenvrij is. Zij voelde zich in het begin verschrikkelijk eenzaam en plaatste een oproep in de Glutenvrij om mensen in de buurt te leren kennen. Ze kreeg antwoord van een tante: "Jij kent mij waarschijnlijk niet meer. Ik ben de tante met het broodtrommeltje, die altijd zelf haar eten mee nam naar feestjes. Daarom ben ik nu niet meer welkom in de familie."

De buit

Moe maar voldaan kwam ik weer thuis: Met een hoofd vol informatie en tassen vol producten en folders.

glutenvrije-opbrengst

5 antwoorden naar “Nederlandse coeliakie dag 2016”

  1. Ook ik had de rit (2x anderhalf uur) graag over voor deze dag. De markt heb ik kort bezocht, het meeste krijg ik nu ook ‘om de hoek’, dus dat is niet meer zo interessant als jaren geleden. Mij ging het vooral om de lezingen, de lunch šŸ™‚ en natuurlijk de ontmoetingen! Zo leuk om iemand te ontmoeten waarvan je de blog al jarenlang volgt.

  2. Wat leuk Mirjam, vind het altijd heerlijk om even met jou te kletsen. Inge had ik nog nooit gezien of gesproken ook haar heb ik ontmoet, net als Marjolein, dat komt als je bij de deur staat te tellen. heb zoveel mensen voorbij zien komen en heerlijk geluncht met een mevrouw en 4 kinderen uit Zeeland, jammer dat ik geen naam heb gevraagd. Leuke blog weer!!

  3. Pingback: Goede voornemens, update | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*