onbezorgd uit eten bij De Ontmoeting in Nijmegen

Heb jij dat ook? Uit eten gaan als je coeliakie hebt, is eigenlijk nooit ontspannen.
Ik ben altijd bang dat ik er ziek van wordt. En helaas krijg ik daar vaak gelijk in: In 2015 ben ik 8 keer uit eten geweest, 3 keer werd ik daarvan ziek. Gelukkig niet zo ernstig dat ik een uur lang boven en op de wc hang, maar wel misselijk, hartkloppingen en buikpijn.

Ik was dan ook erg enthousiast toen Elize schreef:
Groot nieuws! Tapasrestaurant De Ontmoeting in Nijmegen is sinds kort compleet glutenvrij!

En ik was nog enthousiaster toen ik een uitnodiging kreeg van de eigenaar van dit restaurant.

Omdat er in mijn restaurant steeds meer mensen kwamen die glutenvrij moesten of wilden eten en dit nogal wat extra inspanningen met zich meebracht, hebben we enkele maanden geleden besloten om onze keuken volledig glutenvrij te maken.
We zijn er zelf super enthousiast over. Met name ook omdat heel veel eten zelfs lekkerder is gaan smaken.
Sinds vorige week is mijn tapasrestaurant in Nijmegen (De Ontmoeting) 100% glutenvrij.
We hebben ons aangesloten bij de horeca alliantie van de coeliakie vereniging en het officiële keurmerk ook ontvangen. Wij zijn nu officieel het eerste geheel glutenvrije restaurant in Nederland.

Wil jij op onze kosten komen eten? Ik heb jou als eerste benaderd omdat je schrijft dat je dochter ook glutenvrij moet eten. Ook voor kinderen is ons restaurant super leuk. Dus wellicht is het wat voor jullie samen?

Omdat Nijmegen niet om de hoek ligt, moest ik even nadenken hoe we dit moesten organiseren. Uiteindelijk hebben we het gecombineerd met een dagje naar het Openluchtmuseum. (Waar ze trouwens glutenvrije poffertjes schijnen te hebben. Wij hebben ze niet geprobeerd). Perfecte afsluiting van de Kerstvakantie!

Brood

Mirthe en ik moesten er even aan wennen dat we alles mochten hebben. Bij veel gerechten op de kaart dacht ik automatisch ‘dit mag ik niet‘. En Mirthe riep bij het brood verschrikt uit ‘Het glutenvrije brood ligt tegen de gluten aan!

De eigenaar vertelde dat ze al in de zomer zo goed als glutenvrij waren. Alleen de calamares (staan niet meer op de kaart) en het brood waren een struikelblok. De Ontmoeting was namelijk beroemd om hun lekkere brood, mensen kwamen speciaal daarvoor naar het Tapasrestaurant. Daar moest natuurlijk een goede vervanger voor worden gevonden. In samenwerking met The Free From Shop zijn ze daar glansrijk in geslaagd!

Het klantenbestand is wel een beetje verschoven: Toch wat minder klanten uit de buurt. En veel meer glutenvrije mensen. Van de 6 tafeltjes aan het begin van de avond, waren er 5 met iemand met coeliakie.

Het eten

We bestelden 10 gerechtjes: Brood met allioli, albondigas, eendenborstfilet, forel & zalm, gamba’s, kaas, lam, olijven, patatas bravas en pompoen risotto. En het was allemaal even heerlijk!
Wat fantastisch om gewoon alles van de kaart te kunnen kiezen. En wat fijn om onbezorgd uit eten te kunnen! Geen moment ben ik bang geweest dat ik ziek zou kunnen worden. Uit eten, zoals uit eten hoort te zijn.

Zie je het biertje rechts boven op de foto?
Het bier is het enige in het restaurant dat niet glutenvrij is. Maar het personeel is goed geïnstrueerd: Bier apart weg brengen en daarna handen wassen!

Kindvriendelijk?

Nicole mailde “Ook voor kinderen is ons restaurant super leuk.
Vind ik het restaurant kindvriendelijk? Ja en nee.
Het is niet kindvriendelijk in de zin van ‘ze hebben een speelkuil’.
Het is wel kindvriendelijk in de letterlijke zin van het woord: Het personeel was lief voor onze meisjes. Het was geen probleem toen Eva rustig ging rondlopen om alle hoekjes te ontdekken. En veel van de gerechten vonden onze meisjes heerlijk.

Onze meisjes hebben zich prima vermaakt met de meegebrachte spelletjes en kleurtjes. Achteraf hoorde ik dat De Ontmoeting kleurboeken en stiften voor kinderen hebben. Die mogen ze zelfs na afloop gewoon mee naar huis nemen omdat ze het niet leuk vinden als een kind een gebruikt kleurboek of gebruikte stiften moeten gaan gebruiken. Helaas zijn ze vergeten deze aan mijn kinderen te geven.

Ik kom terug!

Ook al is het voor ons een uur rijden: Hier komen we zeker terug!
De sfeer is lekker ongedwongen. Het eten is lekker. Het personeel en de eigenaren zijn aardig. En wat is het heerlijk om onbezorgd uit eten te kunnen!

Voor meer informatie over De Ontmoeting, kijk op hun website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *