Het wordt tijd dat ik weer eens wat recepten op mijn site zet. Voor mijn lezers, maar ook voor mijzelf 😉
Op Sas Kookt lees ik een recept voor quiche met rucola en geitenkaas.
Oh ja, quiche! Wil ik binnenkort ook weer eens maken!
Mijn befaamde recept van spinazie-fetta-quiche staat al op deze site. Inclusief een makkelijk recept voor quiche-deeg.
Maar ook zonder deeg kan je nog makkelijker een quiche maken, leerde ik van Katrien. Haar recept voor bodemvrije quiche:
Bodemvrije quiche basis
4 eieren
250 ml creme fraiche
250 g kwark
3 lepels glutenvrij meel (maakt niet uit wat voor soort)
Meng alles door elkaar, schep de vulling erdoor en bak minimaal 30 minuten op 200 graden.
En als vulling?
- Kaas-abrikozenquiche (oude kaas, blauwe kaas, een blik abrikozen en bieslook)
- Broccoli-peer quiche (broccoli, oude kaas en peren)
- Quiche Lorraine (met spekjes en gruyiere kaas)
- Quiche met champignons en ham
- Quiche met champignons, prei, kaas en pecannoten
- Quiche met blauwe geitenkaas, witlof en prei
- Of natuurlijk met het restje van gisteravond…