Radio 2: Van Steeg tot 1 gaat glutenvrij

Van Steeg - klein

In de week van 23 september was ik te gast bij radio 2, bij Van Steeg tot 1. Henk van Steeg wilde een week uitproberen hoe iemand met coeliakie leeft.

Half september kreeg ik een berichtje via twitter: Ha Mirjam, voor Radio 2 zou ik je graag even bellen. We willen graag aandacht geven aan Coeliaki. Kun je een DM sturen? Dank.

Hoe kwamen ze nou op coeliakie en hoe kwamen ze op mij?
Henk wilde voor zijn maandelijkse uitdaging iets doen met voeding, iemand volgen die sommige dingen niet mag eten. Eerst dachten ze aan een lactose-intolerantie. Ze belden met de Maag Lever Darm Stichting.
Daar zeiden ze: Als je nu echt iets wil wat een grote impact op je leven heeft, moet je coeliakie nemen.

Ze gezegd zo gedaan. Al googlend kwamen ze op mijn website, stuurden mij een berichtje via twitter en zo was ik de hele week in de uitzending.

Maandag glutenvrij

Op maandag hadden wij een (telefonisch) inleidend gesprek.

Henk gaat een week lang glutenvrij by Van Steeg tot 1

Dinsdag glutenvrij

Op dinsdag was te horen hoe wij samen boodschappen deden.
Dit fragment is helaas niet meer te beluisteren. Je kon horen hoe Henk en ik naar de supermarkt bij mij om de hoek gingen. Hij verbaasde zich er over in hoe veel artikelen gluten zitten en kocht voor zichzelf spullen om zijn glutenvrije week door te komen.

Woensdag glutenvrij

Op woensdag probeerde Henk in Hilversum glutenvrij te lunchen. Hij is uiteindelijk 1,5 uur bezig voordat hij een restaurant vindt waar je een glutenvrij broodje kan krijgen.
Helaas is ook dit fragment niet meer te beluisteren.

Donderdag glutenvrij

En op donderdag waren mijn man en ik uitgenodigd in de studio voor een glutenvrije borrel. Was deze ook echt glutenvrij? Je leest het uitgebreide verslag hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *