Eergister plaatste ik het recept voor hazelnotentaart van Marja. Vandaag plaats ik haar recept voor kokostaart.
Kokostaart
glutenvrij en lactosevrij
Oven: voorverwarmen op 175°C
Ingrediënten:
- 240 gram gemalen kokos (hoeft niet heel fijn)
- 50 gram Maria biscuitjes (glutenvrije biscuitjes) fijngemalen
- 1 ei
- 7 eieren, gesplitst
- 60 gram poedersuiker
- 45 gram kristalsuiker
Vulling
Geklopte slagroom, jam, of banketbakkersroom of iets dergelijks
Glazuur:
- 125 gram pure chocolade
- 100 gram poedersuiker
- 60 gram (lactosevrije) margarine, of kokosolie
- 3 a 4 EL koud water
- enkele eetlepels gemalen kokos
Bereiding:
- Klop het ei met de eierdooiers en de poedersuiker tot een romige crème
- Smelt de chocolade au bain marie en roer deze door het eimengsel
- Klop de eiwitten stijf en voeg tijdens het kloppen de suiker toe
- Spatel het eimengsel, de gemalen hazelnoten en biscuitjes erdoor
- Bekleed de bodem van twee springvormen met bakpapier en vet dit heel lich in. (met zo’n spuitbusje gaat dat heel handig en niet teveel)
- Schep het beslag in de vormen strijk het glad
- Bak de bodems in ca. 45 minuten gaar.
- Laat ze in de vorm even afkoelen en dan op een rooster verder afkoelen.
- Verdeel de vulling over 1 bodem. Leg de 2e bodem er boven op.
Glazuur:
- Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie
- Zeef de poedersuiker en voeg deze beetje bij beetje toe
- Roer er 60 gram zachte margarine door
- Roer er geleidelijk 3 a 4 EL koud water door
- Verdeel het glazuur over de taart en versier deze met de gemalen kokos.