Onze kinderen zijn gek op de pasta van papa.
Mama maakt het ook wel eens, maar op een een-of-andere manier vinden zij die altijd minder lekker.
Dus ik kijk mee met manlief en beschrijf meteen voor jullie hoe hij zijn pasta-saus maakt.
Benodigd:
- Een pond gehakt half-om-half
- gehaktkruiden (die van Albert Heijn zijn glutenvrij), ca. 2 eetlepels
- italiaanse kruiden: tijm, marjolijn, rozemarijn, oregano, van elk ca. 1 eetlepel
- paprikapoeder, ca 1 eetlepel
- een gesnippert uitje
- groentes in kleine stukjes: wij gebruikten nu paprika, worteltjes en courgette
- 2 of 3 blikjes geconcentreerde tomatenpuree
- (glutenvrije) spagetti of andere pasta
- om het extra lekker te maken: lepel creme fraiche en vers geraspte parmesaanse kaas.
Bereiden:
Doe ruim water in de pan voor de pasta.
– Op de foto kan je zien dat wij 2 pannen pasta hebben: 1 glutenvrij en 1 met gluten. –
Doe het gehakt in de pan, samen met de gehaktkruiden, de italiaanse kruiden en de paprikapoeder. Bak onder zo af en toe roeren, totdat het bruin is.
Voeg het uitje toe.
Voeg de overige groentes toe. De harde groentes het eerst. En tenslotte de tomatenpuree.
– Je kan ook een deel van de groentes pureren. Hierdoor hebben de kinderen niet door dat ze groentes eten. –
Laat het geheel een kwartiertje pruttelen.
Kook ondertussen de pasta gaar, zoals op de verpakking aangegeven.
De pastasaus wordt extra lekker als je er een lepel creme fraiche doorheen doet. En als er je (vers) geraspte (parmesaanse) kaas overheen strooid.