Recept: Rode kool

rode koolEen recept voor rode kool?
Ja, want goed bereid is rode kool zoooo lekker! (En minder goed bereid is het een middelmatige groente).
Rode kool met appeltjes. Het was vroeger het lievelingseten van manlief. Het is nu het lievelingseten van Eva (naast patat, pannekoeken, pasta en chili).
Het is (ook) een wintergerecht. Maar de kolen komen nu van het land. Dus nu een recept (en de rest van de kool gesneden maar ongekookt in de vriezer voor nog heel veel lekkere maaltjes)

Ingredienten

(voor 4 personen)

  • 1 rode kool van ca. 600 gram
  • 1 scheutje azijn (zodat de rode kool mooi rood blijft en niet blauw kleurt)
  • 1 eetlepel kaneel
  • een paar kruidnagels
  • 1 eetlepel suiker
  • snufje zout
  • 2 appeltjes, in stukjes
  • 2 handjes rozijnen

Bereiden

Doe de kool en de andere ingredienten in een pan.
Vul ca. een kwart van de pan met water.
Breng het geheel aan de kook.
Kook de kool in ongeveer 50 minuten goed gaar.

Lekker met gekookte aardappels en een worstje of gehaktbal.
 

 

Deze vind je misschien ook interessant

Één reactie op “Recept: Rode kool

  1. Pingback: kerstdiner met cranberry-compote van Terschelling | Ik ben glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *