In mijn keuken staat een receptenstandaard. Ooit per ongeluk gekregen van Sinterklaas. Op mijn verlanglijstje moest ‘badrekje’ staan, maar er stond per ongeluk ‘bakrekje’.
Ik kreeg een mooie kookboekenstandaard die sindsdien op het aanrecht staat. In deze standaard staan uitgeprinte recepten. Recepten die ik nog nooit gemaakt heb, maar die mij de moeite waard lijken. Hieronder vind je een selectie, aangevuld met de recepten die vorig jaar op mijn lijstje stonden (en die ik nog steeds niet gemaakt heb).
Foto: Impanada’s van Judes Diner
Ontbijt
- Verschillende ontbijtrecepten uit Easy Peasy Family
- Zoete quinoapap (recpet van De gezonde mama)
- Havermout ontbijt koekjes met pompoen (recept van Beaufood)
- Bananen poffertjes (recept van Famme)
- Arepa di pampuna – Pompoenpannenkoekjes (recept van Judes diner)
- Speculaas mugcake (ontbijttaartje van Oh my Pie)
- Pompoen sinaasappel smoothie (recept van Beaufood)
- Nutella ontbijt-smoothie (recept van Beaufood)
Brood
- Scones (recept van Glutenfreewebshop)
- Glutenvrij gevlochten kaneelbrood (recept van Glutenfree Webshop)
- Glutenvrij roggebrood (recept van Het meisje met de voedselallergie)
- Bananenbrood met coutgette (recept van Het meisje met de voedselallergie)
- Venezolaanse Arepa’s (recept van Bakken zoals oma)
- Cloud Bread mét broodfactor (recept van Mams at work)
Hoofd- en bijgerechten
- Kaassouffle’s (recept van Kook de wereld rond)
- Impanadas met fetta en spinazie (recept van Judes diner)
- Pesto van boerenkool (recept van de Gezonde kok)
- Vegetarische pasta Bolognese van Glutenvrije mama
- Chili con carne met chocolade (recept van Culy)
- Glutenvrije pitabroodjes (recept van Fred van Engelen)
- Glutenvrij pitabrood uit de oven (recept van Focus on foodies)
- Roti (recept van Glutenblij)
- Omeletwraps met spinazie en gerookte zalm (recept van Het meisje met de voedselallergie)
- Sushi van ei met gerookte zalm (recept van Beaufood)
- Quinoa burgers (uit het kookboek De Gluut)
- Aardappel-pei soep (recept van Stories of a coeliac)
- Gado gado springrolls van Pauline (recept Culy)
- Noedelsalade met mango en garnalen (recept uit de Allerhande)
- Borsh – bieten soep uit de Oekraine (recept van Lekker tafelen)
- Gevulde kookbladeren met gehakt (recept van Glutenvrije mama)
- Holy mole – de nationale saus van Mexico (recept van Culy)
- 5 x groenten op de barbecue (recepten van Culy)
Tussendoortjes
- Polentakoekjes (recept van Yvette van Boven)
- Havermoutrepen met pindakaas (recept van Focus on Foodies)
- Haverrepen met pinda’s, chocolade en koffie (recept van Stories of a coeliac)
- Power liga’s (recept van Oh my pie)
Taarten en koekjes
- Rijstevlaai, bodem en glutenvrij (van kamelenvoer)
- Pecan brownies (favoriete recept van Gluuts)
- Muffins met frambozen en muffins met bosbessen (uit het boek Gezond eten zonder gluten)
- Chocoladekwarktaart (uit het boek Heerlijk glutenvrij bakken van Phil Vickery).
- Chocoladecake met zwarte bonen (recept van Stephanie de Wit op I am a Foodie)
- Banaan Pindakaas Cupcakes (recept van Your daily intake)
- Pink panter cheesecake (recept van Oh my pie)
- Bokkepootjes (recept van Miss Glutenvrij)
- Gemberkoeken (recept van Focus on foodies)
- Pindakaas chocolade balletjes (recept van Stories of a coeliac)
Toetjes
- Gevulde appeltjes (met bitterkoekjes) (recept van Foodless)
- Chocolade lava cakejes (recept van de Gebaksjuwelier)
- Hemelse modder van Piet de Gruyter (recept van Culy)
- Dead by chocolate (recept van Het meisje met de voedselallergie)
- Bietjes sorbetijs (recept van Het meisje met de voedselallergie)
De resultaten
Zo, dat zijn 50 recepten. Om te voorkomen dat deze recepten volgend jaar weer op mijn lijstje verschijnen, ga ik dit jaar elke week een recept van dit lijstje maken (voornemen nr. 1). De resultaten vind je op Instagram onder #eindelijkoptafel.