Review: broodmix Hearty Whole Grain

Bob's whole grain 01Bij het opruimen van mijn voorrraadkast kwam ik een aantal broodmixen tegen. De komende tijd zal ik mijn mening geven over deze broodmixen. Ik begin met de mix van Bob's Red Mill.

Ik heb deze gekocht op de glutenvrije markt. Ik had er hele goede verhalen over gehoord. Op advies van de verkoopster nam ik Hearty Whole Grain. Volgens haar lijkt dat het meest op normaal volkorenbrood.

Ik bakte het brood in mijn broodbakmachine, volgens de aanwijzing op de verpakking. Ik vind het lastig om te bepalen welk programma ik moet gebruiken…
De laatste tijd heb ik alleen brood van Semper gebakken. Dit bak ik op het korste programma (1:40 totaal) en hierbij krijg ik een mooi, heel hoog brood. 
De theorie hieracht is dat glutenvrij brood zo min mogelijk gekneed moet worden (zie mijn blog gist). Maarja, het brood van Semper is wit en bevat glutenvrij tarwezetmeel. Dit zijn hele andere bakeigenschappen dan het bruine brood van Bob's Red Mill…
Conform de verpakking gebruikte ik het bakprogramma 'kort' van 2:10 uur.

Het brood was mooi gerezen, maar enigsinds ingevallen. Dit betekend volgens mij dat het te snel gerezen is en dat er iets minder gist in moet. Maar als iemand anders een andere verklaring heeft, hoor ik dat graag!

Het brood ziet er lekker uit, bruin met pitjes. De eerste hap die ik neem is ook erg lekker. Maar dan proef ik iets wat ik niet lekker vind: Karwij. Ik vind het totaal misplaatst in dit brood en erg overheersend.
Het is niet zo vies dat ik al het brood weg gooi, met hartig beleg is het best heel goed te eten. Maar deze mix koop ik niet nog een keer.

Bob's whole grain 03

2 antwoorden naar “Review: broodmix Hearty Whole Grain”

  1. Ik had van dit merk de witte broodmix. Die was zo snel gerezen dat het tegen het ‘plafond’ van m’n oven aankwam. Resultaat: verbrand brood en een smerige oven… geen succes ook dus.

  2. Eigenlijk ben ik sowieso niet heel tevreden over dit merk. Ik heb een aantal producten gekocht en geprobeerd, maar de kwaliteit is niet enorm goed en je betaald er erg veel voor. Ik koop het niet meer (al wil ik de Pie-crust wel proberen, maar die is nog niet in NL te koop).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*