thermomix

Jacqueline liet een bericht achter op mijn site.
Daarin vertelde ze over de thermomix en haar website Jax thermomix recepten.
Maar aandacht was gewekt.

De Thermomix is een keukenrobot. Hij kan wegen, hakken, mixen, kloppen, snijden, malen, raspen, kneden, mengen, hij kookt of stoomt en wast zichzelf nagenoeg automatisch.

thermomix

Op Jacqueline d'r website staan veel recepten met deze Thermomix. Het ziet er simpel (en puur!) uit.
Een vriendin van Jacqueline heeft coeliakie, daarom is zij ook op zoek naar glutenvrij. Ze heeft o.a. een interessante blogpost over glutenvrije meelsoorten. Daarnaast heeft ze een aantal glutenvrije recepten, zoals een magische bonencake, een glutenvrije pizza (waarbij ze het meel zelf maalt) en browniesplits met pindacreme.
Maar veel andere recepten zijn ook glutenvrij (of makkelijk glutenvrij te maken).

Die website, die blijf ik volgen.
En de Thermomix? Misschien, ooit. Ook de prijs schikt mij af (€ 1028,50)
Nu maak ik de recepten (ook van Jacqueline) nog op de ouderwetse manier!

 

Eén antwoord op “thermomix”

 1. Wat hartstikke leuk om je berichtje te lezen! Dank voor je leuke woorden, en leuk dat je de receptjes ook leuk vindt. 

  Ik ben nog steeds helemaal verliefd op mn Thermomix. Hij doet alles, hij past nog net niet op de kinderen…… Ik ben met je eens dat het prijskaartje fors is, maar hij verdient zich heel snel terug. En hij vervangt bijna al je andere keukenmachines, ds die kan je op Marktplaats te koop zetten. Mijn boodschappen haal ik standaard bij de Lidl. Ik haal alleen maar verse dingen en 'basis'boodschaapen. De rest maak ik zelf. En toen ik me verdiepte in coeliakie en de wereld van glutenvrij, viel het me op dat zeker 80 procent van mijn eten en de receptjes die ik klaarmaak en ook blog, glutenvrij is. Of heel eenvoudig glutenvrij te maken is door bijvoorbeeld glutenvrije sojasaus of maizena te gebruiken. Was helemaal trots op mn glutenvrije brood dat zelfs buigen kan, en net zo lekker is als glutenbrood.

  Ik blijf zeker doorgaan met de gluenvrije receptjes, en wil ook eens kijken of ik er af en toe wat zuivelvrij bij kan neerzetten, omdat ik heb gelezen dat glutenintolerantie en coeliakie ook vaak samengaat met andere voedselallergieen.

  Leuk dat je mij blijft volgen. Ik hou ook zeker jou in de gaten. Ik zal een doorverwijzing naar je blog op mijn blog zetten als je dat goed vindt.

  Groetjes,

  Jacqueline

   

   

  Ik blijf zeker doorgaan met de glutenvrije receptjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*