Chantal van The Dutch Celiac schrijft over haar top 5 van producten die ze altijd op voorraad heeft. Wat leuk om te lezen!
Mijn vaste voorraad is heel veel groter dan 5 producten. (Zie mijn blog Voorraadkast). Maar wat is nu mijn top 5? De 5 producten waar ik echt niet zonder kan?
- Muesli!
Havermuesli met getoaste boekweit flakes van Glutenvrijemarkt.com.
Ik zet een kommetje muesli met yoghurt ’s avonds in de koekkast voor mijn ontbijt.
Ik maak er havermoutpap mee.
En ik gooi het door de (ontbijt) muffins (maar niet altijd, want dan eten de kinderen het niet meer – er zitten pitjes in).
- Semper bakmix
Het brood van deze mix, is het enige brood dat dochterlief echt goed eet. Het is dus ook een beetje paniek als het brood op is en de mix niet in huis…
- Rijstmeel, kleefrijstmeel en tapiocameel van de Toko
Ik maak hier cakejes en bkb’s mee. Maar ik gebruik het meel ook vaak als in een recept glutenvrije meel staat. Soms als aanvulling (zoals gister op aanvulling op cashuwnotenmeel), soms alleen een mix van rijstmeel en kleefrijstmeel/tapiocameel.
- Gist, bakpoeder en suiker
Want zonder deze drie, kan je haast niets bakken.
- Tomatensaus
Een beetje vreemde eend in de bijt. Want ik bak niet met tomatensaus. Maar we gebruiken het wel voor heel veel gerechten: spagetti bolognese, chili, lasagna, bobotie, paella, mousaka, …