Van Amsterdam naar …

Vorige week ontmoette ik Lou en haar dochter Monira op station Amersfoort. Ze hadden een volle tas met croissants en ander lekkers voor mij mee.

Het verhaal

Monira en haar moeder brengen vanuit Amsterdam door heen Nederland lekkers van Craft coffee & pastry. Ze kunnen voor maximaal 6 mensen iets meenemen en kiezen elk weekend een ander station. Ze vragen hiervoor een kleine vergoeding (vanaf € 5,-).

Lou vertelt: “Het idee is ontstaan tijdens de lockdown, waarbij mijn dochter zich verveelde. Mijn vriend heeft glutenintollerantie en was elke week zo blij als een kind als wij er brood haalden bij Craft.Wij zijn namelijk bevoorrecht om in dezelfde stad te wonen als waar deze bakker staat. Zij wilde weten of we andere mensen tegen een vergoeding ook blij konden maken met Craft. Omdat dit een idee is waarbij ze iets voor andere doet wilde ik haar daar wel bij helpen. (Ik probeer de kinderen te stimuleren waar ze iets voor andere doen).

Hoe?

Op de Facebook groepen Coeliakie/glutenvrij en Coeliakie bij kinderen, en ouders meldt ze naar welke stad ze gaan en kan je inschrijven.

Vervolgens bestel je zelf bij Craft coffee & pastry, betaal je zowel bij Craft als bij Lou en brengen Lou en Monira het naar het afgesproken station. En zij plakken er nog een gezellig dagje in die stad aan vast.

Mijn bestelling

Ik bestelde croissants en stokbrood en heb zo zitten smullen! Die croissants, zo lekker! Volgens mijn niet glutenvrije dochter zijn het precies normale croissants. En toen ik het stokbrood aansneed sprongen de tranen mij in de ogen. Ik had niet verwacht de geur van stokbrood weer te ruiken bij een glutenvrij stokbrood. Zelfs manlief at een paar sneetjes mee.

Dank!

Dank Gerry en Nilüfer voor het heerlijks dat jullie maken! Dank Lou en Monira voor het rondbrengen! Ik wens jullie nog heel veel gezellige moeder-dochter uitstapjes langs alle steden van Nederland (en nog een keer langs Amersfoort natuurlijk 😉)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *