#wijbloggenglutenvrij: 6 glutenvrije lunchtrommeltjes

Na onze favoriete ontbijtjes schreef Sabrina: “Handige tips weer. Ben ook wel benieuwd hoe alle broodtrommels van de kindjes eruit zien. Inspiratie uitwisselen. Ik probeer hun lunchbox ook zo gevarieerd en gezond mogelijk te houden.

Deze maand bloggen de bloggers van #wijbloggenglutenvrij over de lunch.
Op mijn website kan je onze lunchtrommeltjes zien.

1. BSO-dag

BSO-dag

Dit is Mirthe’s tasinhoud op een BSO-dag. Van links naar rechts:

  • 2 flessen met diksap,
  • 1 broodtrommeltje met fruitbrood van Genius (1 met pindakaas en 1 met appelstroop), stuk komkommer en een babybel.
  • 1 fruittrommeltje met mandarijntjes
  • 1 BSO-trommeltje met Fette croccanti van Schar met 2 soorten beleg.

Op de BuitenSchoolseOpvang krijgen ze bij binnenkomst allemaal fruit.
Om een uur of 5 krijgen de kinderen een cracker of een rijsttafel met beleg. Omdat Mirthe maar 1 dag per week naar de BSO gaat, geven we dit aan haar mee.
Als er een traktatie is, kan ze kiezen uit de trommel met snoep/chips die voor haar bij de BSO staat. 

De trommeltjes op de achtergrond op de foto zijn van Eva. Het broodtrommeltje is nog leeg. Dat maakt papa zodra alle andere trommeltjes gevuld en opgeborgen zijn.

2. Door-de-weekse-dag

Links de trommeltjes van Mirthe: fruitbrood met cranberryjam en een babybel, en een peertje.
Rechts mijn trommeltjes: fruit, een Peanut Power reep van Trek en een salade van een restje gebakken krieltjes met bietjes en augurk.

3. Pizza!

Links op de foto mijn tasinhoud: Een zakje nootjes van de Lidl, een doosje met appel en peer (overgebleven uit de trommeltjes van de kids van de dag ervoor), een paar stukjes chocola (ook om aan Eva uit te delen, als ik haar na mijn werk van turnen haal), een bakje met stukjes komkommer en een paar stukken overgebleven pizza.
De dag ervoor aten we pizza. Mirthe had van haar pizza haast niets gegeten, vooral het beleg. Ik vind deze pizzabodem van Schar meestal niet zo lekker, maar na een nachtje in de koelkast eigen toch wel. Nieuw plak kaas er op en een perfecte lunch!

Rechts boven de bakjes voor Eva: een beker met diksap en een bakje met kiwi-appelmoes.

Rechts onder de bakjes voor Mirthe: een beker met diksap en een bakje met stukjes peer.

Deze dag hoefden ze maar een halve dag naar school en hoefden ze dus geen lunch mee. Waarschijnlijk aten ze thuis een tosti. Maar dat weet ik niet. Ik was op mijn werk.

4. Pompoensoep

Links Eva’s trommeltjes: 2 flessen diksap, een broodtrommeltje dat nog leeg is (komt pas brood in als de trommeltjes van Mirthe en mij weg zijn) en een fruittrommeltje met appeltjes.

Midden Mirthe’s trommeltjes: 2 flessen diksap, een broodtrommeltje met Das andere Koek en bruinbrood van Genius en een fruittrommeltje met appeltjes.

Rechts mijn trommeltjes: een beker pompoensoep, een bakjes met bietjes-salade (met appel en geitenkaas), een appel en een banaan.

5. Nog meer pompoen

Links Eva’s trommeltjes: 2 flessen diksap en een nog lege broodtrommel.

Midden Mirthe’s trommeltjes: 2 flessen diksap en een broodtrommel met bruinbrood van Genius met appelstroop. Daarbij een pompoencakeje volgens het recept van Jeandrine.

Rechts mijn trommeltjes: pompoenbroodjes (ik had geen suiker in huis, geen aanrader, niet voor herhaling vatbaar), cranberry-jam, een appel en een banaan.

Is het jullie opgevallen dat de meiden deze dag geen fruit mee naar school hebben? Dat komt omdat onze school mee doet met het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma: 3 dagen per week eten alle kinderen gezamenlijk een stuk fruit of groente in de klas.Het programma en de school hopen zo gezonde eetgewoontes aan te leren. (Natuurlijk is dit niet het enige dat ze doen, ze krijgen ook les over gezond eten en gezond leven).

6. Matzes

Voor Pasen kreeg ik een grote doos Matzes van Myrthe. Ik was er zo blij mee! En toch belandde ze na Pasen achter in de kast…
Vandaag haalde ik ze weer te voor schijn en gelukkig waren ze nog net zo lekker als een half jaar geleden. Ik at ze op mijn werk met zelfgemaakte cranberry-jam (overmorgen volgt het recept). Daarnaast nam ik een halve appel mee, een banaan, 2 stukjes chocola en een Protein Flapjack van Trek.

Nog meer glutenvrije lunchtips!

Wie doen er deze maand nog meer mee met #wijbloggenglutenvrij?
Op welke websites kun je nog meer glutenvrije lunchtips vinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *