#wijbloggenglutenvrij: Mijn glutenvrije keuken

droomkeukenMijn keuken is licht en groot. Als ik sta te koken heb ik uitzicht naar buiten. Snijden en bakken doe op het kookeiland, zodat ik meteen de dag door kan nemen met mijn dochters die lekker zitten te kleuren aan de andere kant van het eiland. De keuken is helemaal glutenvrij, kleuterdochter en manlief smeren hun brood in de bijkeuken. Aan de grote houten tafel is plaats voor vrienden en familie. Door de openstaande deuren loop ik zo naar buiten, de boomgaard in. Een eindje verder zijn de groenten- en kruidentuin.
De keuken heeft 2 ovens, een groot gasfornuis, meer dan genoeg ruimte voor alle spullentjes en …..

…. helaas, dit is niet mijn keuken. Dat is mijn droomkeuken.
Ik begin op nieuw:

keukenMijn keuken is klein, maar niet te klein. Als ik sta te koken, heb ik zicht op de kinderen in de huiskamer. Voordat ik kan gaan snijden of bakken, moet ik eerst de keuken goed opruimen en schoonmaken. Want er ligt altijd wel een verdwaald kruimeltje.
Vanuit de keukendeur loop ik zo de tuin in, ons eettuintje. En achter de keuken zit de badkamer, zodat ik zicht heb op de kinderen in het badje terwijl ik de vaatwasser inruim.
De keuken heeft 1 grote oven, die er vrij lang over doet om warm te worden. Heeft een gasfornuis dat eigenlijk net te klein is om 2 pannen naast elkaar te zetten. Maar mijn keuken heeft een fantastische rode kleur waar ik nog elke dag vrolijk van wordt. In combatie met het zwarte, hardstenen aanrechtblad en rvs-keukenapparaten heeft hij stijl!

Onze keuken is helaas niet glutenvrij. Manlief en kleuterdochter eten gewoon brood (en maken de keuken meestal niet schoon na het smeren van de boterham). Er is 1 kastje met gluten-spullen: brood, beleg, pasta en soms koekjes.

Alle andere kastjes zijn glutenvrij. Inclusief de kelderkast. Dat is iets wat ik elke glutenvrije medemens toe wens: Een diepe, koele kast, waar verschikkelijk veel voorraad in opgeslagen kan worden.
Wat zit er in die al kastjes? Daarover schreef ik ooit een blog: Vast voorraad. En wat maak ik in de keuken? Daarover schreef ik de blogs Recepten te maken, deel 2 en 7 tot 10 maaltijden.

Het is niet mijn droomkeuken. Maar ik ben erg blij mee!

Deze blog is onderdeel van #wijbloggenglutenvrij. Lees in mijn volgende blogpost wie er allemaal mee doen.
 

8 antwoorden naar “#wijbloggenglutenvrij: Mijn glutenvrije keuken”

    • Je bedoelt zeker mijn droomkeuken ;-).
      Mijn keuken is helaas niet altijd zo schoon… Stuurde laatst nog een foto naar Facebook.com/judesdiner

  1. Pingback: #wijbloggenglutenvrij | Ik ben glutenvrij

  2. Pingback: #Wijbloggenglutenvrij | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*