Winterparade: #glutenvrij?

winterparadeAfgelopen vrijdag-avond zag ik een bericht op twitter: Winterparade start in Amersfoort.
De (zomer) Parade is een rondreizend theaterfestival. Ik probeer er elk jaar heen te gaan. Is erg leuk!

De winterparade had ik wel eens van gehoord, maar ben ik nog nooit geweest.
Ik begon te lezen en las:

"Anders dan in de zomer is dat er een muziek-, theater- en dansprogramma met diner wordt ‘geserveerd’ vanaf een 120 meter lange tafel, op schalen die het publiek met elkaar deelt. (…) Het menu bestaat uit een smakelijk, glutenvrij en biologisch meergangen-diner:

1 Mosterdsoep; 2 Boerenbrood met diverse tapenades, eigen oogst olijfolie en zeezout; 3 Salade met rode bietjes en geitenkaas; 4 Spaghetti arrabbiata met gorgonzola en verse kruiden; 5 Chocolade brownie."

(Bron: destadamersfoort.nl)

Ik was meteen helemaal enthousiast. Maar ook wantrouwend. Deze gerechten kunnen allemaal glutenvrij. Maar als je een glutevrije maaltijd serveert voor zo veel (grotendeels niet glutenvrije) gasten, zou ik geen boerenbrood, spaghetti en brownies serveren…

Ook op de website van de winterparade zelf stond het expliciet genoemd: "Het menu bestaat uit een smakelijk, glutenvrij en biologisch meergangen-diner" (//www.tafelvandeidee.nl/winterparade-2/menu/)

Ik stuurde een email naar de organisatie met vraag om uitleg.
Helaas, het was een fout…

Ik ben teleurgesteld en opgelucht tegelijk. Want midden in een drukke week het nog wat drukker maken… Geld besteden wat we beter ergens anders voor kunnen gebruiken… Nu hoef ik de keuze niet te maken!

– Overigens kan er wel voor een glutenvrije maaltijd gezocht worden. Dan graag van te voren contact opnemen met de organisatie. Maar mij leek het juist zo fijn om een keer geen uitzondering te zijn… –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*