Op deze schaal liggen paddestoeltaartjes (onderop), maar ook spinazie- en abrikozentaartjes.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor het deeg: 150 gr. glutenvrij bloem (wij gebruikte Finax rood), 75 gr koude boter/margarine in kleine blokjes, zout.
Voor de vulling: 25 gr boter/margarine, 400 gr kastanjeschampignons, 1 kleine prei, in dunne reepjes, 2 el droge witte wijn, zout, peper en nootmuskaat, 4 eieren, 2,5 dl slagroom( of sojaroom), 75 gr geraspte jong belegen kaas, 1 el fijngesneden salie of basilicum, 75 gr pecannoten of walnoten.
Hulpmiddelen: 1 muffinvorm, ingevet. Plasticfolie
Voorbereiding
Deeg: doe de bloem samen met boter, zout en 5 el water in een kom en kneed het deeg snel tot een samenhangend deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 C
Bereidingswijze
Vulling: verhit de boter en bak daarin de champignons en de prei 4 minuten. Schenk de wijn erbij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Iets laten afkoelen. De eieren loskloppen met slagroom.
Rol een deel van het deeg uit en steek rondjes uit te grote van de vormpjes. Bekleed de vormpjes met het deeg en prik de deegbodem met een vork regelmatig in.
Verdeel de kaas over het deeg, en schap daarop het champignon-preimengsel. Strooi de salie en de pecannoten erover en schenk voorzichtig het roommengsel in de vormpjes. Bak de taartjes ca. 30 minuten in de oven gaar en lichtbruin. Warm serveren.
Serveertips
De taartjes zijn goed in te vriezen, dan 1 dag voor serveren in koelkast laten ontdooien en in 10 minuten in een oven van 200 C warm laten worden op een ovenrooster.