Mijn 10 favoriete glutenvrije adressen

Van Nathalie kreeg ik een link naar haar favoriete glutenvrije adressen. Wat een leuk idee!
Ik maakte meteen een lijstje met mijn 10 favoriete adressen, waar ik de afgelopen jaren zo heerlijk glutenvrij gegeten heb.

Volledig glutenvrij

  1. Bistro Schatje van Arnhem
    Volledig glutenvrij restaurant. Oh, zo heerlijk eten daar. Om je bord bij af te likken. Je kan ook het menu nemen met halve gerechtjes, zodat je extra veel kan proeven. Mmmmm!
    En daarnaast is het gezellig en zijn de eigenaren leuk.
  2. Fluit & Kruid in Putten
    Volledig glutenvrije tearoom. Zulke lekkere taartjes, winkel met leuke spulletjes en lieve eigenaren. En die high tea… Mmmmm!
  3. Craft coffee & pastry glutenvrije bakker in Amsterdam, Almere en Arnhem
    Bijna iedereen die de croissantjes heeft geproefd, wil niet meer anders. Maar ook hun andere producten zijn heerlijk! Toen ik voor het eerst hun stokbrood aan sneed, kreeg ik tranen in mijn ogen: Ik had niet verwacht dat ik ooit nog stokbrood zou ruiken dat zo lekker ruikt.

    Niet volledig glutenvrij, wel gespecialiseerd in glutenvrij
  4. Strandpaviljoen Sport bij Wassenaarse slag
    Fijne strandtent en van ontbijt, via lunch en borrel naar hoofdgerecht. Alles is glutenvrij mogelijk. Ik ga er het liefst minstens 1 keer per jaar heen voor de heerlijke glutenvrije calamares.
  5. Restaurant Sea You in Velsen-Noord
    Restaurant Sea You is aangesloten bij de Horeca Alliantie van de NCV. Ze zijn gespecialiseerd in glutenvrij en veel van de kaart is standaard glutenvrij of kan glutenvrij gemaakt worden. Zoals de heerlijke kibbeling! En dat uitzicht! Over het Noordzeekanaal en de zee. Prachtig!
  6. IJs van Vitelli in Amersfoort
    Al het ijs is standaard glutenvrij en door de vorm van de bakken is de kans op kruisbesmetting heel klein. Ik kom er regelmatig voor een lekker ijsje, met glutenvrij hoorntje!
  7. Pizzeria Pompeï in Amersfoort
    Eigenlijk wil ik alleen nog maar deze glutenvrije pizza eten. Hij is zo lekker!
    Dochter van de eigenaar heeft coeliakie, dus ze weten hoe ze kruisbesmetting moeten voorkomen.
  8. Madonna in Amersfoort
    Hier kom ik een paar keer per jaar voor taartje, lunch of diner. Dochter van de eigenaar heeft coeliakie en dat is goed te merken: Ze hebben verstand van glutenvrij en houden mij op de hoogte hoe iets gemaakt is. Mmmm!

    Buitenland
  9. Manicaretti in Parijs
    Mijn dochter en ik zeggen nog wel eens tegen elkaar: “Zullen we de Thalys naar Parijs nemen en gaan lunchen bij Manicaretti?”
    Manicaretti is volledig glutenvrij, kan toveren met groentes en die Arancini (risottoballetjes)… Mmmm!
  10. Honest Burger in Londen
    Hier at ik echt de lekkerste hamburger die ik ooit gegeten heb (inclusief alle burgers die ik at voordat ik glutenvrij moest eten). Honest Burger is niet volledig glutenvrij, maar wel gecertificeerd glutenvrij. Als je in Londen bent, zeker langs gaan!

Komen deze ook op mijn lijstje met favoriete glutenvrije adressen?

Tenslotte nog een paar restaurants waar ik nog nooit geweest ben, maar die op mijn wensenlijstje staan:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *