Barbara eet 1 maand glutenvrij (deel 3)

Barbara heeft de uitdaging van haar dochters aangenomen: Ze gaat net als haar dochters glutenvrij eten, een maand lang. Deze maand zal ze regelmatig op mijn website vertellen hoe het gaat en waar ze tegen aan loopt.

Afgelopen week ging ze op baby-bezoek en twee keer uit eten. Lees snel verder!

Inmiddels ben ik 2 weken glutenvrij. Mijn vriendinnen vinden het heel erg stoer dat ik een maand glutenvrij doe.

Toen ik op baby-bezoek ging, was ik voorbereid. Mijn jongste had de dag ervoor cakejes gebakken en die hebben we meegenomen. Zo hadden we cake in plaats van beschuit met muisjes. De kersverse moeder had er wel over nagedacht hoe ze dat had kunnen oplossen. Anders had ze glutenvrij beschuit willen halen, maar dat kon ze niet vinden.

Donderdag ging ik lunchen bij Wills in Nieuwegein. Ik kon daar een heerlijk broodje eten. Mijn vriendin vond het helemaal niet erg dat ik er om vroeg. Volgende week ga ik naar de huishoudbeurs met mijn beste vriendin zij gaat die dag ook glutenvrij! We maken ieder wat lekkers om daar op te eten. We verwachten daar niet veel te kunnen eten.

Mijn echtgenoot vergeet het nog wel eens. Die bood me gister een stuk pizza aan zonder erbij na te denken, glutenvol natuurlijk.

Met mijn werk ben ik bij De Beren in Rotterdam zuid wezen eten. Ook zij vonden het geen probleem dat ik om de allergene kaart vroeg. Ik heb wel even uitgelegd waarom ik dat doe. Ze hebben er alle begrip voor. Ik heb er zelf misschien wel de meeste moeite mee om te doen alsof ik glutenvrij moet eten als ik buiten de deur eet. Ik weet hoeveel moeite het kost om in een overvolle restaurant keuken een goede veilige glutenvrij maaltijd te bereiden. Het voelt een beetje als liegen. Natuurlijk is het voor een goed doel, maar het voelt verkeerd. Mijn lichaam voelt tot nu toe niet anders dan als ik glutenvol eet.

Tot volgende keer.


Lees hier deel 1: Barbara stelt zich voor
Lees hier deel 2: De eerste week glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *