Belgische wafels

Sinds we ons tosti-ijzer hebben, worden we zo af en toe getracteerd op belgische wafels. Heerlijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienten voor ca. 15 wafels:

  • 250 gram boter
  • 250 gram glutenvrij meel (Erik gebruikt Finax rood)
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren (gesplitst)

Bereiding:

Smelt langzaam de boter, voeg de suiker toe en 4 eidooiers. Mix dit tot een romig geheel. Klop de 4 eiwitten stijf. Boeg nu eerst langzaam het gezeefd meel toe en mix het tot een dikke massa is ontstaan. Als laatste voegt u de geklopte eiweitten toe. Het beslag is nu klaar voor gebruik.

Wafelijzer voorverwarmen.
Giet het beslag op het wafelijzer, zodat ongeveer 70% gevuld is. Bak de wafel, tot er stoom uitkomt (ongeveer 2 minuten… echter dit is afhankelijk van je ijzer) en de wafel goudbruin is.

Extra lekker met roomijs, vers fruit of blik vlaaivulling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *