Belgische wafels

Sinds we ons tosti-ijzer hebben, worden we zo af en toe getracteerd op belgische wafels. Heerlijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienten voor ca. 15 wafels:

  • 250 gram boter
  • 250 gram glutenvrij meel (Erik gebruikt Finax rood)
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren (gesplitst)

Bereiding:

Smelt langzaam de boter, voeg de suiker toe en 4 eidooiers. Mix dit tot een romig geheel. Klop de 4 eiwitten stijf. Boeg nu eerst langzaam het gezeefd meel toe en mix het tot een dikke massa is ontstaan. Als laatste voegt u de geklopte eiweitten toe. Het beslag is nu klaar voor gebruik.

Wafelijzer voorverwarmen.
Giet het beslag op het wafelijzer, zodat ongeveer 70% gevuld is. Bak de wafel, tot er stoom uitkomt (ongeveer 2 minuten… echter dit is afhankelijk van je ijzer) en de wafel goudbruin is.

Extra lekker met roomijs, vers fruit of blik vlaaivulling.

Deze vind je misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *