Belgische wafels

Sinds we ons tosti-ijzer hebben, worden we zo af en toe getrakteerd op Belgische wafels. Heerlijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingrediënten voor ca. 15 wafels:

  • 250 gram boter
  • 250 gram glutenvrij meel (Erik gebruikt Finax rood)
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren (gesplitst)

Bereiding:

  1. Klop de 4 eiwitten stijf.
  2. Smelt langzaam de boter, voeg de suiker de eidooiers toe. Mix dit tot een romig geheel.
  3. Zeef het meel en het bakpoeder en voeg dit langzaam toe aan het boter-suiker-mengsel. Mix het tot een dikke massa is ontstaan.
  4. Voeg nu voorzichtig de geklopte eiwitten toe. Het beslag is nu klaar voor gebruik.
  5. Verwarm het wafelijzer voor.
  6. Schep ca. 1 ijslepel in het wafelijzer. Hoeveelheid is natuurlijk afhankelijk van het wafelijzer, de eerste paar keer is uitproberen.
  7. Bak de wafel, tot er geen stoom meer uitkomt (ongeveer 2 minuten… echter ook dit is afhankelijk van je ijzer) en de wafel goudbruin is.
    TIP: Open het ijzer niet te vroeg om even stiekem te kijken, dan trek je de wafel kapot.

Extra lekker met roomijs, vers fruit of blik vlaaivulling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*