Boek: Een uitgekookt plan

Marije besluit dat het voor iedereen beter is dat ze De Smaakmakers verlaat. Maar dat laten haar vriendinnen niet gebeuren! Ze bedenken een uitgekookt plan… Lukt het hen om Marije te overtuigen dat ze lid moet blijven van De Smaakmakers?

Een uitgekookt plan is het tweede deel van de serie De Smaakmakers. Er zitten twee (glutenvrije) recepten bij om zelf te maken."

Ik vond het een prettig boek om te lezen. Natuurlijk herkenbaar: waar loop je tegen aan als je coeliakie hebt? Veranderen vriendschappen, verdwijnen ze misschien zelfs?

Maar daarnaast vond ik het ook herkenbaar voor niet coeliaken. Het is eigenlijk een verhaal over een vriendinnengroepje. Goede vriendinnen, maar ook met (de angst) voor roddels en elkaar kwijt raken.

Kortom: een fijn boek voor (pre)tieners is het algemeen en (pre)tieners met coeliakie (en hun vriendinnen) in het bijzonder!

3 antwoorden naar “Boek: Een uitgekookt plan”

 1. Hoi Mirjam, voor welke leeftijd is dit boek? Mijn dochter van 11 jaar is al 10 jaar glutenvrij en nog steeds heeft ze veel moeite met het anders zijn (haar tweelingbroer heeft het niet) misschien is dat het. Wij zijn heel creatief en positief, zelf mag ik sinds 2 jaar ook geen gluten, maar mijn dochter loopt echt een beetje klem nu. Misschien dat dit boek haar kan helpen.

  gr. Kitty

  • Hallo Kitty,

   Dit boek is ideaal voor jouw dochter! Inderdaad voor tieners, of iets jonger. Ik denk dat de meiden in het boek net op de middelbare school zitten.
   Zou het je dochter helpen om met andere kinderen in aanraking te komen, die ook coeliakie hebben? Via livaad kan je een glutenmaatje zoeken. Via de coeliakievereniging zijn er regelmatig activiteiten voor kinderen en tieners. Of plaats een berichtje op het coeliakieforum of het facebook-coeliakieforum. Als ik je moet helpen, dan hoor ik het graag!

   Groet, Mirjam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*