Braziliaanse Kaas Broodjes

Ik heb ze al een aantal keer genoemd: De Braziliaanse Kaas Broodjes.

Heerlijk!

Ik maak ze regelmatig voor mezelf. Ik eet er een paar meteen en doe de rest in de diepvries voor later. Maar ook bij feestjes maak ik altijd een stapel.

Tapiocameel haal ik bij de Toko, voor € 1,05 per 500 gram. Kijk, dat is nog eens een leuk prijsje!

– Mijn brood bak ik met Finax, voor € 3,60 per 900 gram… –

De kaas haal ik bij de kaasboer. Een zakje geraspte kaas uit de supermarkt blijkt namelijk geen geraspte kaas te zijn. En daarmee mis ik de smaak van een echt kaasbroodje.

Tips:

  • Maak de broodjes in een siliconen muffinvorm. Of in een goed ingevette muffinvorm. Als je ze maakt in papieren vormpjes (zoals ik op de foto hierboven), zijn ze slecht los te krijgen.
    Rechtstreeks op de plaat kan ook, maar ze lopen wel uit.
  • In mini-muffin-vormpjes zijn ze ook erg lekker als borrelhapjes.
  • Ik hoorde dat ze langer lekker blijven als je een uitje toe voegt.
  • Na een paar uur worden ze taai. Vries na afkoelen de broodjes in die nog niet opgegeten zijn. Als je de broodjes uit de diepvries haalt, is het lekker om ze even een half minuutje in de magnetron te verwarmen. Maar als dit niet kan, zijn ze ook lekker.
  • Let op: Als je te lang wacht met mixen, vormt de tapioca klonten die je nauwelijks meer kan mengen. Dit overkomt mij wel eens als 1 van de kinderen opeens aandacht nodig heeft. Heb ik net alle ingrediënten in de kom…

Ingrediënten:

  • 250 gram tapiocameel (te koop bij de Toko, ongeveer 1 euro per 500 gram)
  • 250 gram geraspte kaas (ik gebruik kaas van de kaasboer, heeft veel meer smaak)
  • 3 eieren
  • 60 gram melk
  • 35 gram olijfolie
  • zakje bakpoeder
  • peper

Eventueel extra vulling: uitje, oregano, maanzaad, sesamzaad, gedroogde tomaatjes, enz.

Bereiden:

Verwarm de over voor op 200 graden.

Mix eerst eieren melk olie en kruiden met een stevige mixer met kneedhaken.
Dan kaas toevoegen. Weer mixen en als laatste tapioca meel en bakpoeder totdat het een egale pap is geworden. Scheelt klonten

Doe het deeg in een muffinvorm. Met 2 eetlepels of met een ijsbolletjesschep.

Doe je broodjes in de oven en bak in ongeveer 20 minuten LICHT bruin.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *