Al tijden bewaarde ik kleine stukjes brood in de vriezer. Kapjes, afgebroken stukjes, oud brood. Afgelopen zaterdag maakte ik er broodpudding van.
Ook weer zo’n recept uit mijn map ‘ooit te maken recepten’. Helaas ook weer zonder bron…
Ik bakte de pudding in kleine porties. En ze zijn lekker! Niet echt pudding, meer een beetje sappige broodjes. Ik weet het, dat klinkt niet lekker. Maar dat is het wel. Met de smaak van wentelteefjes.
Mirthe heeft er nog geen geproefd. Ben benieuwd of zij het ook lekker vindt.
Ingredienten:
- 500 gram oud brood
- 0,75 liter melk (ik gebruikte soyamelk en iets minder suiker), lauw
- 100 gram suiker
- 1 ei, geklutst
- rozijnen
- 1 eetlepel kaneel
- 2 eetlepels vanillesuiker
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe het brood in een kom en giet de melk en de suiker er over heen.
Laat het brood een beetje weken.
Plet het brood met je handen tot het een dikke brij vormt.
Voeg er de rozijnen, kaneel, vanillesuiker en het geklutste ei bij.
Giet alles in beboterde bakvormen (ik gebruikte muffinvormpjes)
Bak de pudding in ongeveer 45 minuten gaar.